Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové muffiny s kakaem

Muffiny. Nejsou původem místní, ale velice rychle zde zdomácněly. Vláčné kousky sladkého pečiva, tak akorát do dětské ruky nebo svačinového boxu, dokáží zaujmout tvarem i rozmanitými způsoby přípravy. Jako třeba tyto, obohacené sezónní cuketou.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 19 kusů

1 hrnek = 240 ml

19kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 579 kJ /
4 441 kcal
Bílkoviny105,11 g
Tuky197,50 g
Vláknina60,35 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 7,06 g
Sůl0,88 g
Sacharidy532,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné míse smícháme mokré suroviny (tzn. od jogurtu po vejce). V jiné míse smícháme zbytek sypkých surovin. Krok 2: Ty pak pomalu přimícháváme k mokrým surovinám (nemícháme zbytečně moc, malé hrudky mouky nevadí). Krok 3: Těstem plníme košíčky a dáme do předehřáté trouby na 170 °C péct na 25-30 minut.

TIP: Jak upéct muffiny

Zveřejněno 30. 7. 2014

Poznámka autorky aadulka

1 hrnek = 240 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn2L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn2L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Opravdu výborný recept, v práci se po nich mohli utlouct. Doporučuji zkusit obměnu se zavařeným ovocem. Dala jsem do každého košíčku 3 zavařené ostružiny a bylo to super. Příště zkusím třeba třešně nebo višně :yes:

Martina: Tak to nemám tušení :-) ale myslím si, že na internetu zajisté najdete recept i na slané cuketové muffiny :-)

Muffinky vypadají skvěle:yes:, ale my moc na sladký nejsme. Myslíte, že kdybych vynechala kakao, skořici a cukr a přidala např. sůl a sýr,
že by se dílo taky podařilo :-p

Vyzkoušeno s úspěchem, posílám bodíka:yes:

jdu do nich tak :-p

NiCkHy: Jéé, to jsem ráda, že chutnají. :-):-)

aadulka: tak nakonec jich máme 24 (asi mám malý košíčky :-))) Ale musim říct, že jsem snad nikdy lepší nejedla! Krásně nadýchané, výborně vypadají a ještě lépe chutnají! Ukládám a protože cuket máme plnou zahradu, určitě brzy upeču znovu!

NiCkHy: Mně jich vyšlo z dávky 19 a druhý den na mě po ránu koukali už jen dva. :-D

Už jsou v troubě :-8 Ale mám pocit že jich bude tak milion :D Ještě že nás je v rodině hodně a věřím, že budou chutnat tak budou stejně hned pryč :-))

No fajné!!! zase inspirace, co s cuketou:-p:yes:

Ivulinka má pravdu:-*Krásně připravéné muffínky a určitě moc chutné:-K:-p:yes:

ivulinka: Děkuji :-8:-)

Další bezva nápad jak využít úrodu cuket:yes:
Ty tvoje fotky, ty tvoje fotky to je radost se dívat:yes:

Samozřejmě že zlehka, ovšem to neznamená že na řezu budou hrudky mouky, tak jsem to myslela, ale jak kdo zamíchá, tak spapá že :-p

Tématické fráze:
cuketové muffiny, muffiny z cukety, cuketové muffiny sladké, cuketové mufiny, sladké cuketové muffiny, muffiny s cuketou, slane cuketové muffiny, cuketove mafiny, recept na muffiny, cuketové recepty, recepty na muffiny, recept na cuketove muffiny, mufiny z cukety, cuketové muffiny recept, cuketovy muffiny, sladké mufiny z cukety, recept na muffiny z cukety, cuketové muffiny bez mouky, nadýchané cuketové muffiny, kakaové muffiny s s cuketou

Suroviny:
jogurt bílý, olej řepkový, mléko, extrakt vanilkový, cuketa strouhaná, vejce, cukr, kakao, mouka hladká, mouka hladká celozrnná, soda jedlá, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu