Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 628,45 g |
| Tuky | 361,96 g |
| Vláknina | 14,05 g |
| Cholesterol | 4,39 g |
| Sodík | 10,24 g |
| Sůl | 24,10 g |
| Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Krok 2: Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Krok 3: Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Krok 4: Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Moje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 2 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 17 minutami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 58 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 2 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 3 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 3 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 4 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z vařeného masa,
tncz nova mleté maso,
jak ohřát sekanou,
sekaná v páře,
pomalu pečená sekaná,
sekana varena v pare,
jak dlouho vydrží bůčková roláda,
sekaná z danka recept,
vařená sekaná z mletého masa,
sekana z danka,
vařená sekaná z mletého bůčku,
recept na vařenou sekanou,
sekaná na páře,
sekana z vařeného a syrového masa,
nepečená sekaná,
recepty od ladi hrusky varena sunka,
pošli recept -sekané,
sekaná vařená ve vodě,
co se dá udělat z vařeného masa,
vvarena sekaná recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kabanos,
vejce,
vejce,
zázvor mletý,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl bylinková,
pepř mletý,
petrželka,
česnek sušený,
Komentáře (53)
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví
Mmch krásná fotka, jako živá
I já tu mám spoustu receptů, ráda vařím a ještě raději fotím, ale ani focení fotopostupu není moje doména hned z několika důvodů, jeden z těch hlavních je to, že na focení při vaření není čas a taky si nemíním díky tomu zničit foťák často mastnýma rukama a nehodlám být v kuchyni šaškem, který něco udělá, umyje si ruce, jde dál připravovat jídlo, pak zase umýt ruce, nafotit další krok...a tak bych mohla pokračovat, o hygieně a bakteriích na našich foťácích se radši ani zmiňovat nebudu. To bychom místo obědu mohli mít na stole až večeři díky zdejším rýpalům, kteří si holt potrpí na nějaké detaily. Ostatně v knižních kuchařkách se u každého receptu fotka připraveného jídla většinou taky nevyskytuje, o fotopostupu si můžeme nechat jen zdát, pokud nemám zrovna na mysli kuchařku pro začátečníky.
Takže milí rýpalové, je jen na nás, autorech receptů, jak moc si s vkládaným receptem pohrajeme, jak rozepíšeme postup a kolik a jaké fotografie k receptu přidáme, vše je totiž o naší dobré vůli a ani nemáte potuchy, kolik času samotné napsání a zkontrolování receptu a vkládání fotek zabere. Já osobně si se závěrečným focením hraji tak dlouho, až jsem skutečně s výslednou fotkou spokojená, obědvám jako poslední a na talíři mám již dávno vychladlou porci jídla.
Zkuste se tedy, vážení, nad svými reakcemi zamyslet a buďte tolerantnější, naše zdejší aktivita je pouze dobrovolná.
Danielko, promiň, ale už jsem se taky musela vyjádřit
Prosím vážené neregi, aby se zaměřili a ZKONTROLOVALI VŠECHNY RECEPTY zde na topkách. Tady už to stačí, tento recept jste označili za fotkami nevyhovující, takže pokračujte dalšími recept a děkujeme za kontrolu napříč několika desítkami tisíc top receptů a kontrolu provádějte důsledně. Jak není fotopostup, nahlásit. HOWGH.
Nicméně Vás požádám, abyste i Vy příště komentovala právě recept (fotka je jen jeho malá část). Děkuji