Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 603 kJ / 3 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,18 g |
| Tuky | 99,73 g |
| Vláknina | 21,16 g |
| Cholesterol | 700 mg |
| Sodík | 2,57 g |
| Sůl | 6,53 g |
| Sacharidy | 385,93 g |
Postup přípravy
Do mouky smíchané se solí uděláme důlek.
Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou.
Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme.
Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory.
Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou.
Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Krok 2: Brynzová směs:
Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte).
Směs uložíme do lednice. Krok 3: Tvarování a smažení lívanečků:
Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany.
Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm.
Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev.
Smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.
Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Moje poznámka
Bramborové lívance s koprovou brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVNJ
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 39 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Tématické fráze:
z ceho je brynza,
recepty z brynzy,
brynza,
slane livance s bramboy,
slovenské lívance,
bramborové lívance slané,
recept na lívance,
brynzové lívance recept,
bryndza recepty,
brynza recepty,
recepty brynza,
recepty s brynzou,
livanec s uzeninou,
brynza recept,
brynzove těsto,
recept z tofu podle polhreicha,
tofu lívance,
lívance z bramborového těsta slané,
brynzové pirohy koprová omáčka,
vařené brambory - lívance
Suroviny:
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
olej,
brynza,
kopr,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (71)
Ja som sa odvolával na jej program, ktorý mozno nie je známy v Cesku. Medzi známymi televíznymi kuchármi je velmi uznávaná a popisovala bryndzu (bielu, bez papriky, pretoze ju tam mala a dávala ochutnat) ako rakúsky syr s názvom Liptauer Käse. Ze Google to tak nepíse, to nechce povedat, ze to je Biblia a je to sväté. Tiez získava informácie len od ludí alebo encyklopédií, ktoré napísali ludia.
Opakujem, odvolával som sa na Saru Wiener a neporovnával som to s nicím. Mna sa dotklo, ze bryndzu, jediný autoktónny slovenský syr predstavila ako rakúsky.
Rozhodně přínosnější než to, co tu ffčééra před půlnocí předvádělo pár zoufalců...
"Liptauer Käse"?
Dal jsem odkaz a nepremáva...
Kdo chce, at zadá název do Google a na obrázcích uvidí sám co to je