Krůtí prso v brynzovém těstíčku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min Těstíčko by mělo vyjít na 3-4 řízky Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

3-4 plátky z krůtího, popřípadě kuřecího prsa
sůl
Solamyl na obalení
Na těstíčko:
125 g brynzy
1 lžíce Solamylu
petrželka
libeček
1 vajíčko
1-2 lžíce vody podle hustoty těstíčka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo.

  2. Do misky nastrouháme, nebo nadrobíme brynzu, přidáme vajíčko, solamyl, nasekané bylinky a trošku vody. Pořádně promícháme.

  3. Ve směsi z obou stran obalíme řízky, holá místa potřeme třeba ještě na pánvi a smažíme dorůžova na mírném ohni. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí prso v brynzovém těstíčku

  • Danca: Díky :-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Jani, dnes byly k obědu (kuřecí) a jsou výýýborné! Těstíčko drželo perfektně a bylo krásně nadýchané a křupavé - prostě mňamka:-!:-p:-p

    Odpovědět

  • jarca jarca(neregistrovaná)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani to vypadá velice dobře:-K:yes:brynzu máme doma rádi:-p
    Dělávám kuřecí ve tvarohovém těstíčku,tohle bude zase změna:-*

    Odpovědět

  • magdalenka: Vidíš, zase jsem o něco chytřejší;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mäso tesne pred smažením ešte utieram papierovou utierkou, osolím, obalím múkou - atď. a hneď smažím. Myslím, že to osušenie a obalenie múkou - škrobom pomáha, aby sa obal neodlupoval.

    Odpovědět

  • magdalenka: díky, Magdi :-)

    Odpovědět

  • Danca: Drží to fakt dobře. Já vždycky maso, které obaluji v těstíčku, tak napřed obalím v mouce, nebo solamylu.(lépe to pak drží)- Postřeh od syna kuchaře. Oheň nedávat příliž silně, tak na polovinu a prohřát ho. Jak píšu v receptu, pokud ještě vidíš nějaká volná, neobalená místa na řízku při smažení, naplácej tam ještě těstíčko třeba lžičkou ;-). S tím solamylem je to super krásně křupavé:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi originálny kabátik má tvoj řízeček, naozaj sa mi páči! :yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    :-O Jani, to brynzové těstíčko na mase drží dobře? Na fotce to vypadá, že ano, takže se asi ptám zbytečně, ale občas se mi stává, že se ten obal z masa odlupuje..s brynzou jsem ale obalovací těstíčko ještě nedělala a dost mě to láká, mám ji totiž zaky moc ráda:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc pěkné :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    To je pěkná mňamka:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    tak to musí být dobrota, brynzu miliji:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

Tématické fráze: krůtí prsa v těstíčku krůtí maso v těstíčku krutí prsa obalé v těstíčku nadychane testicko na smažení krupava kruti kuřecí prsa těstíčko na smažení které drží testicko na maso bez vajicek rizecky v brynzovem testicku kuřecí v nadýchaném těstíčku aby těstíčko drželo krutí prso v testicku nadýchané těstíčko krůtí prsa - top recepty krútí prso na zelenině řízky v brynzovém těstíčku těstíčko na krůtí maso

Zapomněl/a jsem heslo