 
		
Sterilované kapie
Sterilované kapie jsou tradiční přílohou k masitým pokrmům a v létě je využijete i při grilování. Hodí se také do salátů a pomazánek. Zpracujete tak přebytky paprik. Příprava není vůbec náročná a nemusíte je ani sterilovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 585 kJ / 140 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,25 g | 
| Tuky | 1,00 g | 
| Vláknina | 4,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 27,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapie omyjeme, očistíme a nakrájíme na podélné řezy. Pokud jsou kapie příliš dlouhé a nevejdou se do sklenice, odkrojíme špičku tak, aby se vešly. Odkrojené špičky můžeme zavařit zvlášť.
	Krok 2: Na nálev svaříme 1750 ml vody, 500 ml octa, 1 Deko a 30 tabletek sacharinu.
	Krok 3: Kapie naskládáme do čistých sklenic o objemu 720 ml a zalijeme nálevem. Na vrch každé sklenice dáme 1 lžíci oleje.
	Krok 4: Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Sterilované kapie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAB
Moje poznámka
					 
				
Sterilované kapie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAB
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 35 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kapie, 
						
						
							zavařování kapie, 
						
						
							jak zavařit kapie, 
						
						
							kapie v oleji, 
						
						
							zavařujeme kapie, 
						
						
							zavařené kapie, 
						
						
							zavarovani kapií, 
						
						
							kapie recept, 
						
						
							zavařená kapie, 
						
						
							kapie zavařování, 
						
						
							nálev na kápie, 
						
						
							recept na kapie, 
						
						
							sterilizovane kapie, 
						
						
							zavařené kapie recept, 
						
						
							kapie v oleji recept, 
						
						
							nakládané kapie v oleji, 
						
						
							sterilizovaná kapie, 
						
						
							recept na zavařené kapie, 
						
						
							kapie recepty, 
						
						
							zavařujeme kapii
						
					
						Suroviny:
						
							kapie, 
						
						
							deko, 
						
						
							voda, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sacharin, 
						
						
							olej slunečnicový
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (7)