Suroviny
Porce: 5 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 005 kJ / 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
Tuky | 14,25 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 175,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Moje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 16 minutami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 4 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 9 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 17 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 17 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 20 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
roti recept,
roti,
placky rótí,
indické placky chapatí,
placky chapati recept,
mouka atta,
recept roti,
chleba roti,
placka roti,
recepty placky chapati,
palacinky roti,
chudé rýžové placky,
indické placky róti,
recept na roti,
chapati placky recept,
chiapati,
chapati atta,
chlebové placky videorecept,
roti capati rozdil,
indický chléb roti
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (22)
Bílá mouka je obrušováním zbavena povrchu zrna a klíčku,má větší trvanlivost ale je chudá na vitamíny a minerály.Nedávno to ukazovali v nějakém pořadu,kde mlynář řekl že nechápe proč je v obchodech celozrná mouka dražší,když je ve mlýně cena stejná.Navíc je s ní méně práce než s bílou,tu musí několikrát prohnat mlýnem.
Zdravím a čekám na kritiku.
Dělají dva druhy celozrnky - jemnou a hrubou, která se kdesi prý mohla jmenovat grahamová (je fakt, že grahamovou mouku už jsem v obchodech nepotkala dlouho).
Ale obsahově jsou obě stejné - takže poznámka, že jsou v grahamu namleté otruby navíc je mylná. Otruby jsou v každé celozrnné.
Kamarádka mi dala tenhle odkaz
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Mě zmátlo, že cat psala, že jde jen o značku celozrnné mouky, což mě zmátlo.
No myslím, že máme jasno
Pšeničný graham :
Vyrobené z pšenice letnej potravinárskej /Triticum aestivum/. Pšeničný graham vzniká mletím na ryhovaných valcoch, ktoré stlačením zrna pri rozdielnej rýchlosti valcov vytvárajú šupinatý produkt. Takto vyrobený graham je viditeľný vo výrobkoch ako tmavé kúsky povrchu zrna. V domácnostiach sa pridáva aj do cestovinových výrobkov v malom pomere.
Pšeničná múka celozrnná /hladká/ :
Z pšenice potrav.letnej /Triticum aestivum/. V príprave na mletie prejde obilné zrnko čistiacim, mechanickým procesom a to tak, že sa najskôr vytriedia a oddelia všetky častice (kamienky, prach, väčšie a menšie zrná). Následne sa zrná posunú do odieračky, ktorá v točivom procese vrhá zrná proti otvorom v dierovanom site. Takto sa povrch zrna mechanicky obrúsi. Týmto sa odstránia a odsajú z povrchu všetky časti, prípadne pozostatky reziduí z ošetrovania pšenice počas rastu. Po tomto procese sa celé zrno zomelie na múku.
Rovnako sa melie graham aj celozrnná múka pri iných obilninách.