Suroviny
Porce: 5 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 005 kJ / 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
Tuky | 14,25 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 175,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Moje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Tématické fráze:
roti recept,
roti,
placky rótí,
indické placky chapatí,
placky chapati recept,
mouka atta,
recept roti,
chleba roti,
placka roti,
recepty placky chapati,
palacinky roti,
chudé rýžové placky,
indické placky róti,
recept na roti,
chapati placky recept,
chiapati,
chapati atta,
chlebové placky videorecept,
roti capati rozdil,
indický chléb roti
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (22)
Bílá mouka je obrušováním zbavena povrchu zrna a klíčku,má větší trvanlivost ale je chudá na vitamíny a minerály.Nedávno to ukazovali v nějakém pořadu,kde mlynář řekl že nechápe proč je v obchodech celozrná mouka dražší,když je ve mlýně cena stejná.Navíc je s ní méně práce než s bílou,tu musí několikrát prohnat mlýnem.
Zdravím a čekám na kritiku.
Dělají dva druhy celozrnky - jemnou a hrubou, která se kdesi prý mohla jmenovat grahamová (je fakt, že grahamovou mouku už jsem v obchodech nepotkala dlouho).
Ale obsahově jsou obě stejné - takže poznámka, že jsou v grahamu namleté otruby navíc je mylná. Otruby jsou v každé celozrnné.
Kamarádka mi dala tenhle odkaz
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Mě zmátlo, že cat psala, že jde jen o značku celozrnné mouky, což mě zmátlo.
No myslím, že máme jasno
Pšeničný graham :
Vyrobené z pšenice letnej potravinárskej /Triticum aestivum/. Pšeničný graham vzniká mletím na ryhovaných valcoch, ktoré stlačením zrna pri rozdielnej rýchlosti valcov vytvárajú šupinatý produkt. Takto vyrobený graham je viditeľný vo výrobkoch ako tmavé kúsky povrchu zrna. V domácnostiach sa pridáva aj do cestovinových výrobkov v malom pomere.
Pšeničná múka celozrnná /hladká/ :
Z pšenice potrav.letnej /Triticum aestivum/. V príprave na mletie prejde obilné zrnko čistiacim, mechanickým procesom a to tak, že sa najskôr vytriedia a oddelia všetky častice (kamienky, prach, väčšie a menšie zrná). Následne sa zrná posunú do odieračky, ktorá v točivom procese vrhá zrná proti otvorom v dierovanom site. Takto sa povrch zrna mechanicky obrúsi. Týmto sa odstránia a odsajú z povrchu všetky časti, prípadne pozostatky reziduí z ošetrovania pšenice počas rastu. Po tomto procese sa celé zrno zomelie na múku.
Rovnako sa melie graham aj celozrnná múka pri iných obilninách.