Osvěžující straciatella
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme strouhanými Ledovými kaštany.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 957 kJ / 3 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,71 g |
Tuky | 242,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 329,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme do pěny z cukrem, poté zašleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Krok 2: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krok 3: Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany"
Zveřejněno 24. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Moje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Tématické fráze:
dort straciatela recept,
straciatella,
dort straciatela,
straciatella dort,
krém straciatella na dort,
straciatella řezy,
dort straciatella,
straciatella dort s jogurtem,
řezy straciatela,
straciatella krém,
lehká straciatella,
řezy straciatella,
straciatela,
straciatella recept,
straciatela řezy,
straciatela dort,
lehka straciatela,
krém straciatella,
mimibazar recepty cz,
krém straciatela
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
olej,
kakao,
prášek do pečiva,
jogurt,
rama cremefine,
cukr vanilkový,
čokoláda hořká,
čokoláda margot,
ztužovač želatinový,
tyčinka ledové kaštany,
tuk,
mouka
Komentáře (62)
Je to želatinový ztužovač o hmotnosti 50 g. Moc se omlouvám za pozdní odpověď - absolutně nestíhám
Želatinový ztužovač udělá krém tuhý - ne úplně, jako při použití klasické želatiny. Smeta-fix ztužuje šlehačku, já bych raději sháněla želatinový ztužovač Dr. Oetkera, aby moučník byl takový, jaký má být.
bodík je 100% zasloužený.
Cesto - upiekla som zebru zo 4 vajec, prekrojila, naplnila hore uvedeným krémom na to kúsky broskýň, druhý plát cesta a na vrch zvyšok straciatellového krému. Zajtra posypem ešte strúhanou čokoládou. Vylizovala som misu, takže viem, že je to skvelé.
Ďakujem za inšpiráciu aj rady, ktoré som od teba dostala v súkromnej pošte!
+