Losos, zapečený v listovém těstě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 219 kJ / 2 920 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 137,35 g | 
| Tuky | 194,75 g | 
| Vláknina | 6,07 g | 
| Cholesterol | 1,31 g | 
| Sodík | 4,33 g | 
| Sůl | 9,87 g | 
| Sacharidy | 151,54 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby.
	Krok 2: Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S výjimkou lemu po obvodu o šíři 2 cm poklaďte těsto kolečky natvrdo vařených vajec a rozložte na ně plátky lososa silné asi 15 mm.
	Krok 3: Maso zakapejte citrónovou šťávou a potřete krémovou smetanou. Následují sekané bylinky podle chuti, špetka jemně strouhaného muškátového oříšku a vrstva nahrubo strouhaného sýra. Než na sýr uložíte vrchní plát těsta, vytvořte v jeho povrchu s výjimkou lemu po obvodu kruhovou vykrajovačkou šupiny a po uložení na naplněný plát jejich okraje stlačte.
	Krok 4: Vidličkou narýhujte hřbetní ploutev a ocas, dole připojte z odkrojku vytvarovanou břišní ploutev a za hlavu ještě malou ploutvičku a oko. Povrch potřete rozšlehaným vejcem, vložte vše do trouby vyhřáté na 200 °C, po 10 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a rybu dopečte dozlatova.
	Krok 5: JEDNOTLIVÉ KROKY:
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
Zveřejněno 13. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Moje poznámka
					
				
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							losos v lístovém těstě pohlreich, 
						
						
							losos v listovem teste, 
						
						
							uzeny losos v listovém teste, 
						
						
							zapečený losos, 
						
						
							losos v lístkovém těstě, 
						
						
							losos v listovém listovém těstě, 
						
						
							losos zapečený se špenátem v listového těsta, 
						
						
							zapečený losos se smetanou, 
						
						
							ryba v v listovém těstě, 
						
						
							listové těsto a uzený losos kopr, 
						
						
							uzeny losos v listového těsta, 
						
						
							uzený losos v v listovém těstě, 
						
						
							listové těsto s uzeným lososem, 
						
						
							losos v listovem testu, 
						
						
							recepty z lososa, 
						
						
							ryba v listovém těstě, 
						
						
							ryba zapečená v listkovém těstě, 
						
						
							recept losos v listkovem teste, 
						
						
							sekaná z lososa, 
						
						
							listove testo uzeny losos
						
					
						Suroviny:
						
							těsto listové, 
						
						
							losos uzený, 
						
						
							vejce, 
						
						
							citron, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							bylinky, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
Komentáře (6)
Škoda.
Říká se, že "Škoda je dobrého člověka"
Tady je škoda UZENÉHO lososa...
V té záplavě chutí a vůní okolo musí ta jeho dost zanikat a to je u téhle ne zrovna levné ryby škoda
Co se týká spojení sýr a ryba - o tom několikrát mluvil pan Pohlreich, nepatří to k sobě. Nikdy.