Sekaná zapečená v listovém těstě

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Mleté maso 17 názorů

Suroviny

cca 100 g mleté maso (sekaná na porci)
2 balení listového těsta - vyváleného
3 velké cibule
120 g třtinového cukru
80 ml vinného octa
1 polévková lžíce olivového oleje
1 vejce
koření či semínka na posyp.
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb jí má každý rád jinak. Takže si podle toho jak máme rádi připravíme cca 60 dkg sekané.

  2. Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 1 PL oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.

  3. Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.

  4. Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule. Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.

  5. Dáme do vyhřáté troby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.

Poznámka

Inspirace z časopisu Albert v kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná zapečená v listovém těstě

1 2

Tématické fráze: zapečená sekaná sekaná v lístkovém těstě listové těsto se sekanou sekana v listovym teste mleté maso v listovém těstě maso zapečené v listovém těstě sekané maso v listovém těstě plněná sekaná v listovém těstě pizza sekana maso zapečené v listovém těstu sekaná v těstě recept na sekanou v listovém těstě zapečené mleté maso v listovém těstě zapečené maso v lístovém testě listové těsto plněné sekanou zapečená sekaná v těstě sekana vlistovem teste zapečené listové těsto mleté maso zapečené v listovém těstě listové těsto recepty

Zapomněl/a jsem heslo