Sekaná zapečená v listovém těstě

Dooga Kuchař:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M 6 porcí Mleté maso 17 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

cca 100 g mleté maso (sekaná na porci)
2 balení listového těsta - vyváleného
3 velké cibule
120 g třtinového cukru
80 ml vinného octa
1 polévková lžíce olivového oleje
1 vejce
koření či semínka na posyp.
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb jí má každý rád jinak. Takže si podle toho jak máme rádi připravíme cca 60 dkg sekané.

  2. Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 1 PL oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.

  3. Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.

  4. Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule. Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.

  5. Dáme do vyhřáté troby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.

Poznámka

Inspirace z časopisu Albert v kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 103 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná zapečená v listovém těstě

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo