Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 491 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,50 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 162,10 g |
Postup přípravy
Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít varem. Krok 2: Ve slupce vařené brambory oloupat a krájet podle rodinných zvyklostí do mísy.
Vrstvy brambor skrápět zálivkou. Opepřit, zlehka promíchat, dochutit octem, solí a uložit v teple.
Poznámka:
U nás mu říkáme Valašský.
Pro změnu možno mísu pohladit česnekem...
V naší famílii musí být na stole vedle majonézové klasiky ke Štědrovečernimu kaprovi.
Pokud jej hodláte podávat po studenu, vřele doporučuji místo špeku použít olej! ...ale to už je úúúplně jiná pohádka...
Mám jej rád i samotný, nebo třeba s tvrdým chlebem…
Zveřejněno 6. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Moje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 14 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 49 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 15 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 16 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 20 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
teplý bramborový salát,
německý teplý bramborový salát,
přesolený bramborový salát,
teply bramborový salát recept,
teplý nemecký bramborový salát,
brambory cibule špek ocet,
bramborový salát recept,
bramborový salát za tepla,
bramborové saláty - recepty,
telý bramboroý salát,
recept teplý bramborový salát,
jak na přesolený špek,
bramborovy salat teply,
bramborovy salat,
saláty recepty,
do salatu bramboroveho lloupat bramb.za studena ci za tepla,
čtyři bramborové saláty,
strouhaný bramborový salát,
bramborovy salat klasika,
presoleny brambrovy salát
Suroviny:
brambory,
špek,
cibule,
ocet,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (7)
Váš koment mi připomněl slib z 15. 12. 2017 21:04:59
***
Salát http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-... připravený z tenerifských brambor byla (jen s nepatrným přeháněním) eine kleine Katastrophe
1. 500g soli na 2 litry vody.
Roztok byl koncentrovaný až tak, že brambory se vznášely jako by si cucly Red bull
2. Vařil jsem skoro 3 hodiny... Horké brambory se takřka nedaly loupat
3. Po studenu se brambory loupaly asi 2,5 delší dobu
Takže ad. 1, 2, 3 - neekonomická příprava
4. Brambory se dobře krájely
5. Brambory měly pevnější strukturu (zlojovatěly)
6. Na můj vkus a naše zvyklosti byly brambory až nepříjemně tuhé a trvale si podržely ostré hrany.
7. Nad očekávání nebyly brambory nechutně slané, ale salát byl přesto přesolený
No, člověk prý má ochutnat všechno, že
Někdy s přidáním nakrájené okurky,nebo vajec
No uvidíme, zda mančaft pozná nějaký rozdíl