Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 321 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,07 g |
Tuky | 30,21 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 60,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Marcipán, pro snazší zpracování pokrájený na kousky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle, smísíme a zpracujeme s bílky a tekutým máslem v těsto.
Podle dalšího upotřebení upravíme hustotu těsta přidáním vlažné vody (opatrně – po lžičkách). Krok 2: Těsto rozetřeme na jedlý papír, oplatku, nebo nastříkáme na UPEČENÁ kolečka nebo tyčinky z lineckého těsta a upečeme při 170°C do růžova.
Těsto lze péci i samotné přímo na papíru na pečení
Podle dalšího upotřebení upravíme hustotu těsta přidáním vlažné vody (opatrně – po lžičkách). Krok 2: Těsto rozetřeme na jedlý papír, oplatku, nebo nastříkáme na UPEČENÁ kolečka nebo tyčinky z lineckého těsta a upečeme při 170°C do růžova.
Těsto lze péci i samotné přímo na papíru na pečení
Zveřejněno 9. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/norD
Moje poznámka
Marcipán pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/norD
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
zpracování marcipánu,
lis na marcipan,
marcipán recept,
marcipán zpracování,
pečný marcipán,
ruční lis na cukroví,
marcipán nastrouháme do těsta,
recepty s marcipanem,
pečeny domaci z marcipanu,
kde koupím marcipan,
zpracování marcipánem,
marcipan s maslem,
makronky z marzipánu recept,
marcipánzpracování,
zpracovani marcipanu,
domácí marcipán s máslem,
marcipak ke koupi,
marcipán zapečený v těstě,
recept na pečný marcipán
Suroviny:
marcipán,
máslo,
bílek
Komentáře (6)
Na kytičky byl použit ruční lis (viz foto)
Pokud by si chtěl někdo zaneřádit kuchyni dalším udělátkem, tak tento prosím NEKUPOVAT!!!
Na trhu jsou k mání lisy, které lze ovládat i jen JEDNOU rukou
Já to při koupi toho harapáku jaksi nedomyslel a např. u tohoto cukroví mi jedna ruka, která by přidržela korpus aby nepochodoval kam mu libo, chybí