

Marcipán pečený
Suroviny
- 100 g marcipánu
- 10 g másla
- 10 g bílku
Postup přípravy receptu
Marcipán, pro snazší zpracování pokrájený na kousky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle, smísíme a zpracujeme s bílky a tekutým máslem v těsto.
Podle dalšího upotřebení upravíme hustotu těsta přidáním vlažné vody (opatrně – po lžičkách).Těsto rozetřeme na jedlý papír, oplatku, nebo nastříkáme na UPEČENÁ kolečka nebo tyčinky z lineckého těsta a upečeme při 170°C do růžova.
Těsto lze péci i samotné přímo na papíru na pečení
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do
komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marcipán pečený
-
Moc pěkné kytičky, ale marcipán u nás bohužel není v kurzu
+
-
casino:
Koupila jsem do školy novější typ lisu, ovladatelný jednou rukou, děti ho hned při prvním použití polámaly, je to plast a téměř nic to nevydrží. Buďte rád za kovový, mám ho doma, ten vydrží. Příště poproste některou "Makronku", aby Vám asistovala
-
Nadja:
Na kytičky byl použit ruční lis (viz foto)
Pokud by si chtěl někdo zaneřádit kuchyni dalším udělátkem, tak tento prosím NEKUPOVAT!!!
Na trhu jsou k mání lisy, které lze ovládat i jen JEDNOU rukou
Já to při koupi toho harapáku jaksi nedomyslel a např. u tohoto cukroví mi jedna ruka, která by přidržela korpus aby nepochodoval kam mu libo, chybí -
Kytičky se Ti moc povedly a jedna z mých vnuček marcipán miluje, ....
1.