Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 91 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 0,22 g |
Vláknina | 1,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,86 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Moje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 24 minutami
Pão de Queijo
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíky I
Přidáno před 4 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 4 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 26 minutami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 38 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 2 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 2 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 2 hodinami
Koláčky z tvarohu
Atairka před 2 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 3 hodinami
Tématické fráze:
chlebové placky,
placky z chlebového těsta,
chlebová placka recept,
chlebová placka,
placky z chleba,
křupavé chlebové placky,
pečené chlebové placky,
suché placky,
chlebové placky pečené v troubě,
chlebovy posuch,
placka z chlebového těsta,
recept na chlebové placky,
křupavá chlebová placka,
nominal recepty,
knackebrot recept,
dietní chlebová placka recept,
chlebovy osuch,
pohankove placky na sucho,
placky ze suchého chleba,
recept na dietní chlebové placky
Suroviny:
nominal bezlepková směs,
droždí,
voda,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (8)
"(běžná mouka může obsahovat až 80% lepku)"
No to by tedy bylo parádní lepidlo
Chybička se vloudila, asi
Nemá být, že běžná mouka může obsahovat až 80% lepku z bíloviny v mouce obsažené?
Směs obsahuje hodně škrobů a tato navíc i pohankovou vlákninu.
Placky mi ve výsledku chuťově připadly tak asi jako něco mezi topinkou a bramborákem. Chutnaly dospělým i dětem. Návštěva si pomlaskávala.
Samozrejme, dnes existuje množstvo receptov na všelijaké inovované lángoše, tie pôvodné sa podávali v domácnostiach napr, na raňajky, keď sa piekol chlieb.
V recepte však autorka cesto nenecháva kysnúť, tak mám obavy, že placky budú hutné.
Péct nasucho nebo jen na tukem potřené pánvi je úplně jiné. Tak jsem smazila i gözleme - měly hnědé puchýře (oči), ale mastné nebyly ani náhodou.
Kdo chce, musí si vyzkouset, co mu bude vyhovovat (chutnat).
http://www.toprecepty.cz/recept/21161-staroceske-c...
Pokud se nepletu (místní Slovenky určitě pomůžou