Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý marcipán

Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. Zároveň můžete hmotu i obarvit.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 028 kJ /
1 202 kcal
Bílkoviny24,30 g
Tuky57,03 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy141,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem. Krok 2: Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit. Krok 3: Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.

TIP: Jak na pravý marcipán - návod

Zveřejněno 14. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxkp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxkp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem trochu jinak, 200 g mandlí-200 g cukru-1 bílek-troška medu, a vyšlo to skvěle, víc jsem modelovala v ruce než rozvalovala na placku. Barvila jsem část kakaem a část práškem z červené řepy.

Na čierno som farbila rozdrveným živočíšnym uhlím...:-))

Kiki: někde, již nevím kde, jsem si opsala následující:
Barvení marcipánu:
Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
:-p na tmavě hnědou - 1 zarovnanou kávovou lžičku kakaa
:-O na žluto - kurkumu
;-) na zeleno (růžovo)- 1-2 balíčky zeleného (červeného) Cukrárenského želé Dr.Oetker - použijeme přímo prášek, želé podle návodu NEpřipravujeme.
Nezkoušela jsem to !!!

tereza: Můžeš použít ořechy, akorát už to nebude marcipán ;-)a také to bude mít hnědou barvu a těžko to obarvíš. Ale můžeš to pak využít zase i jinak např. http://www.toprecepty.cz/recept/2675-orechove-korn...

muzeme misto mandli dat orechy???:-?www.toprecepty.cz

konecne neaky marcipan bez susenyho mleka :yes::yes::yes::yes::yes:

Kiki: S barvivy je potíž. Buď si můžeš koupit v drogerii sáčkovou barvu - obr. např. u http://www.toprecepty.cz/recept/6542-marcipan-z-ma..., nebo každý obchod s cukrářskými potřebami nabízí gelové barvy, které jsou podstatně dražší. Každá potravinářská barva ale je v marcipánu cítit. Proto je nutné jí dávat co nejméně, řádným zpracováním se hmota vždy dobře probarví. Vždy si jí rozdělávej jen v kapce vody a postupně hmotu přidávej.

Ahoj, tenhle marcipán už jsem zkoušela, problém je však v tom, ža když jsem ho chtěla obarvit tak měl divnou chuť, jako by nakyslou, poradíte mi jaká barviva bych měla používat a kde se dají koupit? Jinak marcipán bez těch barviv je výbronej, :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-D:-K;-):-):-):-K:-K:-K;-);-);-)

Váš recept využiji ...... :-):yes:;-)

Salmonelka byla nalezená i v bílém pepři.:-S

Dasa: stačí voda, když to budou figurky, tak se to nebude trhat.

Jsem bohuzel alergicka na vejce, co mam misto tech bilku dat? Mam pridat vodu a treba susene mleko?

bla bla bla 1. 12. 2012 18:22
je mozne z bilku dostat salmonelu:-?

sona: Je opravdu těžké odpovědět. Jednak proto, že záleží velmi na zručnosti (lehce se trhá) a jednak proto, že jsem takový dort nepotahovala. Já s ním potahovala jen http://www.toprecepty.cz/recept/3870-dort-pro-babi... a to byl rozměr plechu asi 35x30. A to i po stranách a dělala jsem marcipán z 200 g mandlí. Tak by se dalo říci, že vám by 150 g mandlí mělo stačit. Ale jak už jsem psala nejvíc záleží na vyválení. Tento marcipán se běžně k potahování nepoužívá, jednodušeji se pracuje např. s http://www.toprecepty.cz/recept/2676-marcipan-ze-s....

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jakou davku marcipanu mam pouzit, kdyz budu chtit pokryt dort o prumeru cca 30 cm?

Tématické fráze:
marcipán recept, marcipan, recept na marcipan, jak se dela marcipan, marcipan z mandli, domácí marcipán z mandlí, jak udělat marcipán, recept marcipán, domácí marcipán, recepty marcipán, mandlový marcipán recept, jak vyválet marcipán, marcipán z mandlí recept, recept na mandlový marcipán, pravý marcipán na dort, recept marcipán z mandlí, recepty na marcipan, recept na domácí cukrářský marcipán, mandlový marcipán, řidký marcipán

Suroviny:
mandle, cukr moučkový, bílek, tresť mandlová hořká, voda

Přidat fotografie receptu