Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 188 kJ / 762 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 56,34 g | 
| Tuky | 39,83 g | 
| Vláknina | 6,38 g | 
| Cholesterol | 843 mg | 
| Sodík | 1,53 g | 
| Sůl | 3,53 g | 
| Sacharidy | 42,90 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Moje poznámka
					 
				
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 6 minutami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 2 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 5 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 5 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 6 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 8 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							lilek recepty, 
						
						
							recepty ládi hrušky 20.1.2015, 
						
						
							pecena zelenina.lilek apod., 
						
						
							orientální recepty, 
						
						
							lilek masala, 
						
						
							lilky recepty z nich, 
						
						
							zelenbina na orientální zpusob, 
						
						
							recept lilek, 
						
						
							lilek v receptech, 
						
						
							lilek  na turecky zpusob, 
						
						
							lilek orientální recepty, 
						
						
							lilek plíseň, 
						
						
							orientální kuchyně lilek recept, 
						
						
							lilek na indicky způsob, 
						
						
							lilek vo obsahuje, 
						
						
							orientalni zelenina, 
						
						
							mrkev na orientalni zpusob, 
						
						
							lečo z cukety,lilku apod, 
						
						
							lečo z cukety lilku a rajčat na řecký způsob, 
						
						
							lilek orientalni
						
					
						Suroviny:
						
							baklažán, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							strouhanka
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
Komentáře (15)
Tejaja vařila podle nějakého zdroje. Jídlo bude určitě dobré, vylepšit bylinkami není na závadu a nikdo se nemusí držet přesně receptu.
Nevyjadřovala jsem se. S lilkem u nás doma bych neuspěla, ale to je náš problém. Zapečená zeleninová jídla jinak máme rádi a jsou dobrá.
Tak Laďko-fialko, vypadá to, že snad Tejaja Vám šlápla na kuří oko
Milá zlatá, vy račte být otravnější než já
Jsou zkrátka jídla, která moc půvabu nepobrala a myslím, že toto není ani zdaleka ten případ.
Připomíná to trochu Melanzane alla parmigiana a to patří do zlatého fondu světové kuchyně, ať se vám to líbí, nebo ano
K samotnému receptu bych poznamenala, že bych volila místo mléka a vajec vrstvy zeleniny prokládat směsí opečené cibulky a zesklovatělého česneku, nasekané bazalky, a ještě na tuto směs nasypat strouhaný sýr. Na poslední zeleninovou vrstvu nasypat pouze strouhaný sýr, ale až bude zelenina upečená (výborná je al dente) a nechat rozpustit nebo zrůžovět...
Doporučila bych také nechat lilky "vypotit", protože i rajčata pustí hodně šťávy a jídlo by se mohlo proměnit v nevzhlednou čvachtu. Aby jídlo získalo orientální nádech, můžeme plátky zeleniny kromě solí posypat kořením garam masala, kari apod. Lilky mám moc ráda. Stejně tak je vynikající pečená dýně Hokkaido se sýrem s modrou či zelenou plísní a marinovanými dýňovými semínky...Mňam.
Ale musím přiznat, že bych si tohle "nudné a nevzhledné" jídlo s chutí dala. Přidat bylinky je moc dobrý nápad
Recepty zo života mám ráda, objevila jsem české knihkupectví, kde se dají sehnat, tak jich už mám pár doma. Dají se v nich objevit skvosty
ladka fialka: Vyjadrili ste svoj názor a pokiaľ dobre vidím, nikto vám neodporoval ani sa k vášmu komentáru nevyjadroval. Takže nechápem, o čom píšete. A ja som skôr medzi tými, ktorým sa nepochlebuje. Stačí pozrieť moje recepty a počet bodov v nich. A pokiaľ bolo vašim záujmom troška rozvíriť hladinu, tak sorry, neskočím na to.
P.S. Druý raz sa kľudne prihláste, sú veci, ktoré človeka prezradia, aj keď sa snaží písať anonymne.
Já bych určitě přihodila nějakou bylinku, oregano, bazalku a podobně