Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 866 kJ / 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,28 g |
| Tuky | 2,01 g |
| Vláknina | 24,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 136,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody (nevaříme do úplného změknutí cca.15-20 min) . Mraženou zeleninu uvaříme do změknutí na páře (15-20 min.), připravujeme současně s brambory.
Krok 2: Mezitím si připravíme vývar ze dvou zeleninových a jednoho slepičího bujónu (bujóny zalijeme horkou vodou, 500ml). Stroužky česneku nakrájíme nadrobno (viz fotografie).
Krok 3: Poté brambory scedíme a odložíme, zeleninu také odložíme po jejím uvaření v páře. Do hrnce si nalijeme připravený vývar a hořák nastavíme na nízkou teplotu, vložíme brambory, zeleninu a česnek. Společně provaříme (viz fotografie).
Krok 4: Ze 4 lžic mouky a teplé vody si připravíme zahuštění polévky. Pořádně promícháme a pomalu lijeme do polévky. Necháme provařit 5-10min. Nakonec přidáme majoránku a pepř dle chuti a můžeme servírovat (viz fotografie). Polévku není nutné dále solit díky silnému vývaru. Do polévky nebyl přidán žadný tuk, je tedy dietní za použití minimálního množství koření. Je velmi vydatná a hustá. Jako přílohu doporučuji celozrnné pečivo (viz fotografie). Přeji dobrou chuť
Zveřejněno 27. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oDz
Moje poznámka
Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oDz
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 25 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 55 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 52 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 52 minutami
Buchty na páře
Merylas před 52 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 53 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 53 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 53 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Tématické fráze:
bramborova polevka bez hub,
polévka bez tuku,
zdravá bramborová polévka,
bramborová polévka recept bez hub,
polevky bez tuku,
recept na bramborovou polévku bez hub,
bujón bez tuku,
bramboračka bez hub,
jak zahustit polevku bez tuku,
bramborova polevka bez zahusteni,
bramborova polevka zdrave,
hustá zeleninová polévka s bujonem,
kuchař ví bramboračka,
zahustit bramboračku,
recepty bez tuku,
hustá bramboračka,
jak dlouho vařit mraženou zeleninu do polévky,
domácí bramboračka bez hub,
bramborová polévka bez majoránky,
recepty na dietní polévku bez tuku
Suroviny:
bujón zeleninový,
bujón slepičí,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
směs zeleninová mražená,
brambory
Komentáře (12)
Dělám poradkyni pro zdravou výživu, ale tohle ví i každé malé dítě, že to tam opravdu nepatří
Míchat mouku v teplé vodě jsem také ještě nezažila. A zeleninu vařit 25 minut v páře?
Jako pokus dobré, ale ještě si raději pár kuchařek prostudujte.
...ale toto je, soudě podle velikosti porcí ("Počet porcí: 2") polívečka přímo pohádková
...ale pokud by se hodnotila energie potřebná k napsání rcp, pak bych dal