Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,81 g |
Tuky | 74,56 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 376,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut.
Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama.
Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.
Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut.
Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Moje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 22 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 24 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 37 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 38 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty,
bezlepkové recepty,
recept na bezlepkovou pizzu,
těsto na bezlepkovou pizzu,
bezlepkové těsto,
bezlepková kynutá buchta,
kynuté bezlepkové buchty,
bezlepkove kynute kolace,
bezlepkové koláče recept,
bezlepková pizza ládi hrušky,
pizza z bezlepkove mouky,
langoše z kynuteho testa,
kynuté těsto z kukuřičné mouky,
bezlepková těsta,
langoše z kukuřičné mouky,
kolače z bezlepkove mouky,
bezlepkový chleba jako normální,
bezlepková mouka na pizzu,
kolac z bezlepkove mouky,
bezlepkový koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
mouka bezlepková,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
mouka rýžová,
rum,
ghee
Komentáře (36)
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.