Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty s třešněmi

Kynuté buchty připravujeme nejčastěji s tradiční náplní jako je tvaroh či povidla. Inspirujte se však tímto receptem a připravte tyto "honzovky" s třešněmi uvnitř. K dokonalosti chuti přispěje i špetka skořice.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 950 kJ /
3 095 kcal
Bílkoviny80,19 g
Tuky104,94 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 691 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy449,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V troše vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít nadrobené kvasnice. Krok 2: Vykynutý kvásek dáme do mouky a rozmícháme. Přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a rozpuštěnou Zlatou Hanou, kterou přiléváme spolu se zbylým vlažným mlékem. Krok 3: Vypracujeme těsto a necháme jej na teplém místě vykynout, tak 20-30 minut. Krok 4: Na pomoučeném vále vyválíme vykynuté těsto, které pak krájíme na menší kousky. Na každý dáme asi 4 třešně (podle velikostí třešní), 1 lžičku cukru a špetku skořice. Krok 5: Zabalíme, klademe na vymaštěný plech a vždy potřeme olejem, aby se buchty k sobě neslepily. Nakonec je potřeme i celým rozšlehaným vejcem. Necháme chvíli nakynout a pečeme při 220 °C tak 20 minut.

Zveřejněno 12. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnlY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnlY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jiřička 13. 1. 2010 11:53
Já dělám buchty s klasickou tvarohovou náplní a k ní přidávám třešně je to také moc dobré. Tvaroh se hezky nasákne šťávou z třešní. Peču to, ale jedině z čerstvých třešní.:yes::yes::yes:

Já je dávam s peckamí můžou byt i bez pecek.

To se chci taky zeptat: Třešně jsou z peckami nebo bez? Já dělám v sezóně koláče s třešněmi, ale dávám je bez pecek.

Nejhezčí jsou ty buchty na plechu :yes: super. Můj manžílek by ale prskal, že musí plivat pecky.;-)

Hmmmm, vypadá to na vyzkoušení:-p:yes:

Tématické fráze:
tvarohová buchta s třešněmi, buchty, kynuta buchta s tresnemi, buchta s tvarohem a třešněmi, kynute buchty s tresnemi, moučníky s třešněmi, recepty z třešni, moučník s třešněmi, buchta s třešněmi a tvarohem, kynutá buchta se třešněmi, recepty s tresni, třešně recepty, co s třešni, buchta s třešnami, recept třešně, kynuté buchty s třešněma, cokoladova buchta s třešněmi, buchta s třešnama, buchta třešně tvaroh, buchta s tvarohem a třešně

Suroviny:
mouka hladká, mléko, kvasnice, žloutek, sůl, cukr, cukr vanilkový, zlatá haná, třešně, cukr, skořice, olej, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu