Španělské ptáčky
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,02 g |
Tuky | 213,66 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 953 mg |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 30,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 3: Okurky, vejce, párky, špek a jednu cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa.
Krok 4: Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
Krok 5: Do pekáčku vložíme nakrájenou druhou cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky.
Krok 6: Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut. Pak zmírníme a dopékáme při 150 °C cca 45 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
Krok 8: Když jsou ptáčky upečené, vyjmeme je z výpeku.
Krok 9: Výpek přivedeme k varu. Redukujeme do zlatohněda, podle potřeby zahustíme cca 1 lžící mouky rozkvedlané ve vodě. Necháme zhruba 20 minut provařit a ještě dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Krok 10: Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Krok 11: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Moje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 23 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 25 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 38 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 39 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček,
španělský ptáček recept,
hovězí ptáčky,
hovezi spanelsky ptacek,
ptáčci recept,
hovězí ptáček,
hovězí ptáčci,
recept na hovězí ptáčky,
španělský ptáček hovězí,
recept španělský ptáček,
hovězí ptáček recepty,
ptáčci s hovězího,
recept na španělský ptáček,
hovězí ptacky recept,
španělské ptáčči,
španělští ptáčci,
hovězí ptáčci recepty,
recept ptacci,
španělský ptáček z hovězího recept,
spanelsky ptacek v troube
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice plnotučná,
špek,
párky,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (38)
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let)
Pokud nemáš osvědčené řeznictví, lépe rovnou řezníka, tak se to asi na první pohled nepozná. Také nevím, jak to zjistit, jak na to.