Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 306 kJ / 6 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,87 g |
Tuky | 289,89 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 4,57 g |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 774,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice.
Krok 2: Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice.
Krok 3: Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru.
Krok 4: Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou.
Krok 5: Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Moje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 9 minutami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 42 minutami
Jogurtový závin s jablky
41744 před 1 hodinou
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 10 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 12 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 12 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 12 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 12 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 13 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník bez válení,
medovník,
babicúv medovník,
medovnik s orechy,
medovník video,
recepty s videem,
medovník bez ořechů,
medovník s videem,
náplň do medovníku,
jednoduchý medovník,
nejlepší medovník,
recept medovnik,
dobrý medovník,
krém do medovníku,
recept na medovník s ořechy,
medovnik postup,
medovnik - recept,
recept na medovník,
medovník recept video
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
med,
mléko,
cukr krystal,
máslo,
soda jedlá,
ocet,
mléko,
pudink vanilkový,
med,
cukr krystal,
máslo,
ořechy
Komentáře (45)
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký
dobroty.nova.cz/clanek/epizody/medovnik.html
autor receptu Jiřina Céhová
Jenom otázka.Který je lepší.S ořechy nebo bez?