Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 129 kJ / 1 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,25 g |
Tuky | 1,53 g |
Vláknina | 3,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 473,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Moje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 6 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Tématické fráze:
co dělat když neztuhne marmeláda,
rakytníkový džem s pomerančem,
marmeláda z rakytníku a pomeranče,
co delat s rakytnikem,
když neztuhne džem,
rakytníková marmeláda s pomeranč,
co dělat když neztuhne džem,
když džem neztuhne,
rakytnikovo pomerancova marmelada,
džem pomeranč s rakytníkem,
rakytník marmeláda recepty,
rakytníková marmeláda s pomerančem,
rakytníkový džem recept,
marmeláda z rakytníku a pomerančů,
jakdělat marmeládu z rakytníku,
když neztuhne marmeláda,
rakytníkovpomerančový džem,
rakytníková marmeláda s pomeranči,
zpracování rakytníku,
sklizen a zpracování rakytníku
Suroviny:
šťáva pomerančová,
šťáva rakytníková,
cukr,
želírfix 2:1
Komentáře (11)
A díky za bodíky