Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrota z mletého masa

Sytý a voňavý pokrm, který potěší každého, kdo má rád výrazné chutě. Kombinace šťavnatého masa a pikantních tvarůžků, nebo sýra, vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Ideální pro víkendový oběd nebo večeři s rodinou.

Hodnocení receptu je 4,9 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 767 kJ /
900 kcal
Bílkoviny110,28 g
Tuky31,77 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 4,62 g
Sůl11,40 g
Sacharidy35,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pekáče rozprostřeme všechno zelí, na něj dáme osolené a opepřené maso. Krok 2: Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a urovnáme. Navrch dáme cibuli pokrájenou nadrobno. Můžeme ještě dochutit pepřem, solí, poprášíme polévkovým kořením. Krok 3: Přikryjeme a dáme péct na 30 minut na vyšší teplotu do vyhřáté trouby. Krok 4: Rozprostřeme navrch tvarůžky, které pokrájíme na menší čtverečky. Necháme 15 minut dopéct, až se udělá navrchu krusta.

TIP: Pochoutky z mletého masa - rady, tipy a inspirace

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem četla ve Velké kuchařce a udělala jsem na něm malé změny. Dokud neuděláte, tak neuvěříte té dobrotě! Koření používám Podravku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrota z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2x7P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrota z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2x7P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Za mě naprostá dobrota jen jsem si to upravila udělala jsem hnízdečka ze zelí z masa klasický karbanátek položila do každého hnízdečka.A do zakysky a hořčice jsem přidala libeček a česnek.Potřela každý karbanátek.A ke konci jsem to posypala goudou a dodělala pod funkci grill v troubě

Právě dovařeno, dojedeno a všem moc chutnalo. :yes::-8

No super, zelí smetana tvarůžky...🙄
Ne, netřeba to chutnat... stačí mi je cítit a už nemůžu.

:-( Tak u nás tento recept neuspěl. Syn po ochutnání zůstal jen u polévky a manžel ten se na mě podíval stylem "děláš si že mě srandu?" a pak tedy mlčky přežvykoval... Vypadá to,že zbytek pekáče si budu muset sníst sama :-D

pazderka83: to víš, vždycky všechno všem nechutná. Jak se říká kolik lidí, tolik chutí a každý to má jinak:-D Aspoň víš, že to příště dělat nemáš a vybereš si něco jiného, co tvým chlapům bude chutnat:yes:

Zdravím moc nevařím jen spíš experimentuji tak sem tohle dobroučké jidlo dnes zkusil a zrovna jsme ho dojedli pošmákla si manželka i děti,použil jsem nivu a bylo to výborné moc děkuji.....:yes:

tygricekj: Udělala jsi mi radost, že vám chutnalo i malému-díky:yes:

Dnes jsem vyskoušela receptík:-K a je výborný:yes::yes::yes: oblizoval se i můj 2,5roční syn :-D akorád místo tvarůžků jsem dala cihlu :-D:-D:-D

Týna: Týno, ty jí nemáš ráda:-? Tak dej třeba jogurt a nešbo holt nedávej nic;-)

Co mám použít místo smetany?

jen to čtu a už se mě zbíhají sliny ježiš jak mám zhubnout ,bože ty to vidíš :-8:-p:-D:yes:

Terka:Terko, potěšila jsi mě, že jsi recept vyzkoušela a podej zprávu, jak chutnalo;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/8540-dobrota-z-mle...Ahojky,právě se to peče,tak uvidíme,ale myslím,že to bude luxusní.Díky za inspiraci:-K

iviisek:Iví, jsem ráda, že jsi masíko udělala a mám radost, že chutnalo;-)

Naprosto luxusní jídlo :) jen se po něm zaprášilo a to se musím přiznat, že tam nebyly tvarůžky,ale sýr, místo zakysané smetany normální, holt co dům dal, ale úžasný :-K dávám bodík :yes:

+21:yes:Dělávám s nivou a neochuceným pomazánkovým máslem;-)není to často a máme to rádi:yes:
Pro nereg.MILÁNKA-zkus a potom hodnoť;-)nebo udělej dobrou baštu a přidej:yes:

Miránku a Leonko(neregistrovaní), je to vaše hodnocení a vaše chuť, budete se možná divit, ale já to od vás beru;-), protože kolik lidí, tolik chutí a je zřejmé, že každý recept, nutně nemusí každému chutnat:yes:

Shodou okolností jsem tento recept též použila jako inspiraci...čistě náhodou jsem se teď podívala do diskuze a musím dát za pravdu pisateli níže podepsanému...upekla jsem to přesně podle receptu a nebylo to moc dobré, nikomu to nechutnalo....myslela jsem, že jsem někde udělala nejakou chybu, ale zřejmě ne...asi ne pro každého je tato kombinace chutná...slibuju, že to už příště neuvařím...
P.S.: Máme rádi mleté maso i zelí, takže v tom to asi nebude...:-))

Každej se rozhoduje dle sebe a nikomu nic nupírám:-)jenom radím...škoda ingrediencí;-)

Miránek (neregistrovaný/á) - pokud nerad mleté maso a zelí, v pořádku, na to máš právo, ale nemůžeš nikomu upírat právo, to vyzkoušet. Navíc já to dělám pobabičce už xxxxlet a je to skvělé.

Ahojky všem;-)Vopravdu nevím n a čem jste byli odchovaní...ale toto jídlo je po zhgotovení dle receptu totálně mdlé a bez chuti:-(( NEDOPORUČUJI ANI NA SKOUŠKU:no: Škoda ingrediencí:-D

Bibinko, tento recept mi trestuhodě utekl:-8...přemýšlela jsem, že bych na spodek plechu a nahoru dala na kolečka nakrájené brambory a pekla všechno najednou...co si o tom myslíš?:-)

Šavli, to udělej, vám to bude hodně chutnat:yes:

Veroly, ať to vypadá z mobilu, jak to vypadá, hlavně, že se po tom zaprášilo, tudíž chutnalo;-) Díky, že jsi to uvařila:yes:

teda Bibi..to musím udělat :yes::yes::yes:

Přidala jsem i fotku. Z mobilu to vypadá mírně jedovatě, ale je to výborný a hned se po tom zaprášilo :-)

Hledala jsem recept na mleté maso a objevila tuhle nádheru. Mám zelí, mám zakysanku a místo tvarůžků tam šoupnu nivu. Jdu na to :-)

Váš recept mne velmi zaujal. Už mi to tu voní. Děkuji. Posílám bodík..:-K

skoro ako koložvarská kapusta, len ryža tam chýba, sa to pečie už, tak uvidíme ;-)

Zrovna hledám inspiraci a tohle se mi líbí, už se na to těším aposílám bod:yes::-p

nevím co vařit,zítra to zkusím.

Tak dnes jsem recept objevil a hned jsem ho musel vyzkoušet je to fakt dobrota:yes::yes:

marnouska 12. 12. 2009 14:00
Poprvé jsem se dostala na tyhle stránky a tento recept mě zaujal,že ho určitě vyzkouším.Pak dám vědět,co na to manžel:-)

Nadi, jsem moc ráda, že jste si pochutnali, to mě vždy nejvíc potěší;-)Díky moc:-)

Je to fakt super, dnes sme to mali na obed a dokonca manžel, ktorý z presvedčenia neje tvarúžky (ani tentokrát ich nejedol lebo si myslel, že to je pivný syr :-8;-) ) si na tomto jedle naozaj luxuxsne pochutnal. Posielam bodík!!

Bibi, nádhera, já bych to jedla, ale zbytek rodiny nerozumí tomu, co je dobré :-S:-D

Papričko, no co:-?budeš to muset uvařit a to dost brzy, že by ještě o víkendu:-?Ale bude vám to opravdu chutnat;-)

Téda Bibi, až tohle uvidí Tonda ... no co myslíš :-D:-D:-D Moc hezký receptík.;-):yes::yes:

Skutečně to vypadá velmi zajimavě ;-) přidávám do oblíbených, vyzkouším a posílám bodík:-):yes:

Bibinko, tak to je velmi zajímavý recept a věřím, že to musí být moc dobré:yes: 1.

Vypadá to špičkově a věřím tomu, že to tak i chutná.Děkuji za inspiraci.

Tématické fráze:
co uvařit z mleteho masa, co udělat z mletého masa, co z mleteho masa, dobroty z mletého masa, dobrota z mletého masa, co se dá udělat z mletého masa, dobroty z masa, co uvařit s mletého masa, co uvařit z mletého, co z mletého masa?, co udělat s mletého masa, recepty z mletého masa, co z mleteho, co s mleteho masa, mleté maso s tvarůžky, co z mletého masa, co se da udělat s mletého masa, co se da uvarit z mleteho masa, mleté maso recepty, top recepty z mletého masa

Suroviny:
maso mleté míchané, zelí kysané, cibule, sýr tvarůžky kulaté, smetana zakysaná, hořčice, koření polévkové, pepř mletý, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu