Segedínský guláš V.

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 24 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 24 názorů

Suroviny 6 porcí

Suroviny:
380 g krkovice s kostí
500 g vepřový minutkový bok
1 velká cibule
3/4 plechovky sterilovaného zelí
mletá sladká paprika
sůl
pepř
drcený kmín
1 kostka Masoxu
Vegeta
Maggi
hotová jíška tmavá
2 zakysané smetany
voda
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín.

  2. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji.

  3. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s "divokým" kořením.

  4. Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Poznámka od kuchařky

Tajemství tohoto chutného guláše je v jeho řádném vychucení veškerým uvedeným kořením, použitím masa s odpovídajícím množstvím tuku a použitím dobrého kyselého zelí..

http://clupmi.blog.cz

Komentáře k receptu Segedínský guláš V.

  • Dajda Dajda

    casino: Máte pravdu, položme si otázku, co znamená slovo AUTENTICKÝ. Záleží však nejen na přídavném, ale také na podstatném jménu: autentický SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ je opravdu něco jiného než autentický BLAF! ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ? :-O
    Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že :-8:-p:-D
    No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky) :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    clupmi: Nemusíte, to je Vaše právo, nicméně zakázat ostatním, aby se vyjadřovali k Vašim receptům, taky nemůžete. Tomu se říká svoboda projevu, to se teď už smí. :-O

    magdalenka: Fotografie jeho budou, recept taky, to mu přece neupírám, ale nejde o autentický recept, jak on sám zdůrazňuje v jednom ze svých příspěvků, Maďaři takhle segedín rozhodně nevaří, to vím z osobní zkušenosti.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Díky Janičko!!!<3:-*:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    clupmi: :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    Dajda: Bla bla bla, bla, s někým diskutovat hodlám a s někým ne.8-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Dajda: autor píše, že fotografie sú autentické...jeho.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    clupmi: Autentický? No to jste mě pobavil! :-D Myslíte, že archivář Székely, na jehož přání smíchal v polovině 19. století kuchař, nemaje už hostům co nabídnout, zbylý pörkelt a dušené kysané zelí, do toho vrazil Maggi, vegetu, masox a korunoval to hotovou jíškou? Troufám si tvrdit, že tomu tak nebylo - Váš rodinný recept zcela jistě autentický nebude. Kritizovat samozřejmě můžeme cokoliv, stejně tak jako Vy můžete cokoliv zveřejňovat - v tom panuje rovnoprávnost.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    Marynka: Všechny mé fotografie jsou autentické, jen focené jinou technikou a za rozdílných světelných podmínek. Segedýn a jiné guláše jsou typická "hospodská" jídla. Stejně tak můžete kritizovat Moravského vrabce, Španělské ptáčky, svíčkovou, smažený sýr a pod. Tak do hospod nechoďte a dejte si něco v KFC, McDonalďs nebo v jiném Fast Foodu. <3
    http://www.miric.cz

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Prosím, čo je " vepřový minutkový bok"? Normálny obyčajný bôčik asi nie? Vďaka!

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    Dajda: Přidal jsem pár dalších fotografií, aby to bylo pestřejší. Další jiné a podobné fotografie jsou u podobných receptů jiných zaregistrovaných členů. Je to důkaz, že vaření není totéž, jak by Baťa sekal dřeváky. A dochucovadla se vyrábí a prodávají proto, aby si lidé dochucovali pokrmy podle toho, co komu chutná. Nám to chutná právě takto a je to recept autentický. :-Kwww.miric.cz

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    Ať se dívám, jak se dívám, obrázek segedín moc nepřipomíná, alespoň podle obecně zažitých zvyklostí. To, co má být zelí, vypadá spíš jako nastrouhaná kedlubna, barvu to také nemá a dvě smetany by v tom jídle vypadaly také jinak. Zdá se mi, jakoby autor použil fotku jiného receptu. Vůbec mi recepty autora připomínají hospodskou stravu minulého století v tom horším slova smyslu. Samá náhražka, žádné pomazlení se surovinami byť i kvalitními.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Leckdo mi vyčítá, že své výtvory nefotím. Jak je však vidět, někdy je lepší fotku ani nepřidat. A co se týká vegety, polévkového koření, hotové jíšky a haldy koření? V tom se můj názor na přípravu segedínu opravdu různí, i když netvrdím, že v jednoduchosti je krása za každou cenu. Tady však kvalitní maso a zelí, dobrá paprika (koření), dostatečné množství kysané smetany, vychytaný postup při přípravě jídla a zkušený kuchař bohatě postačí! ;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi (autor receptu)

    janek53: Jak je vidět, názory se různí, a to je dobře:yes:

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Bez komentáře:-((:no:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedínský guláš s klobásou segedínský guláš z hovězího masa segedínský guláš z vepřového boku segedínský guláš vepřový bok segedínský guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš top recepty segedínský guláš segedínský guláš s klobásy segedinák originál segedínský guláš segedínský guláš bez lepku segedinsky gulas recept segedínský guláš hovězí vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínský guláš s klobásou segedínský guláš s veproveho boku segedínský guláš s hovězím masem segedínský guláš original guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš ze sterilovaného