ŚWięconka na studeno
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen, díky kterému získá polévka správný říz.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,35 g |
| Tuky | 193,40 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 1,76 g |
| Sodík | 4,85 g |
| Sůl | 9,55 g |
| Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeninu, švestky a oloupaná vejce pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Zalijeme podmáslím vymíchaným se strouhaným křenem a smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 30. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Moje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 14 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 30 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 2 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 2 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 3 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 3 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 16 hodinami
Tématické fráze:
polské sváteční uzené s vejci,
polska svěcena polévka recept,
gratulace když přestal kouřit,
svěcená z uzeného
Suroviny:
podmáslí,
smetana ke šlehání,
švestky,
křen strouhaný,
vejce,
uzenina,
sůl,
pepř
Komentáře (9)
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.