Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 991 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,70 g |
Tuky | 196,26 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 5,09 g |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 64,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka.
Krok 2: Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky.
Krok 3: Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova.
Krok 4: Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem.
Krok 5: Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky.
Krok 6: Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10 minut povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 14. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Moje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 10 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 25 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 41 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 50 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plíčky na smetaně,
plíčka na smetaně z divočiny,
pajšl - plíčka na smetaně,
plíčka na smetaně - pajšl,
pajsl na smetane,
jehněčí pajšl,
jak uvařit pajšl,
plíčka na smetaně,
plicky na smetane,
pličky na na smetaně,
pličky,
recept na plíčky na smetaně,
pajšl na smetaně recept,
pajšl recept,
pajšl,
plicky na smetaně recept,
co jsou plíčky,
králičí pajšl,
pličky z divočiny,
vepřové plíčky na smetaně
Suroviny:
plíce vepřové,
srdce vepřové,
ledvinky vepřové,
sůl,
koření divočina,
cibule,
máslo,
zelenina kořenová,
mléko,
citron,
ocet,
cukr,
hořčice,
smetana 12%
Komentáře (3)