Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Musaka s houbami a mletým masem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 461 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny119,66 g
Tuky138,33 g
Vláknina42,82 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 593 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy175,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby. Krok 4: Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián ,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky. Krok 5: Po 10 minutách podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou vydusit. Krok 6: Lilek osolíme a opečeme na zbylém oleji. Krok 7: Zapékací mísu vymažeme tukem a potřeme zbývajícím prolisovaným česnekem. Krok 8: Na dno narovnáme vrstvu brambor, potom vrstvu houbovomasové směsi, vrstvu lilku a vše zakryjeme bramborami. Krok 9: Dáme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 45 minut. Krok 10: Jogurt promícháme s vejci a moukou a přelijeme předpečenou musaku a necháme ještě asi 15 minut zapékat.

Zveřejněno 4. 9. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Z.droj: Vaříme pro radost

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zK32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zK32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tereza: To záleží na tom, jaký seženete. Když je zcela čerstvý a pevný, předem solit ho nemusíte ;-)

Dobrý den,
dnes mám v plánu musaku dělat a chci se zeptat jestli je potřeba ten lilek dopředu nasolit, aby pustil vodu a nebyl hořký. Nebo ho nechat jen tak a nakrájet? Děkuji :-)

Naprosto VINIKAJÍCÍ:yes:

Dnes jsem tento recept dělala k obědu.Musím jen pochválit.:yes::-p

Jaruno, moc hezký recept +:yes::yes::-))

Jaruš, také dělávám i když trochu jinak, ale je to hodně žravé:-!Dávám ti bodíka:yes:

Tak to jo! To se mi líbí:yes:+ 1.

Tématické fráze:
testovinova musaka, musaka s cuketou, těstoviny s mletým masem a houbami, cuketová musaka, musaka z mletého masa, musaka s lilkem, musaka s rýží, recept musaka bulharsko, řecká musaka s lilkem, musaka z mletého masa s houbami, musaka s květákem, zapečené brambory s mletým masem a houbami, musaka z hub, musaka s mletým masem a lilkem a brambory recept, těstovinové musaka, řecká musaka recept, musaka s mletým masem a brambory, mleté maso houby, recept musaka, musaka recept

Suroviny:
brambory, houby čerstvé, lilek, cibule, olej olivový, maso mleté, pepř, sůl, tymián, rozmarýn, šalvěj, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, vývar, jogurt bílý, vejce, mouka hladká, tuk

Přidat fotografie receptu