Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové řezy

Voňavé borůvkové řezy s máslovou drobenkou připomínají léto na chalupě. Křehké těsto, sladké borůvky a zlatavá posypka tvoří dokonalou kombinaci pro nedělní snídani i poobědový dezert. Tradiční chuť, která nikdy nezklame.

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarca87 Jarca87

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 043 kJ /
4 313 kcal
Bílkoviny79,99 g
Tuky107,87 g
Vláknina37,85 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy736,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Borůvky omyjeme a necháme v sítku okapat. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 3: Z hrubé mouky, moučkového cukru a másla vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 4: Vlažné mléko, rozehřátý tuk, cukr, špetku soli a žloutky mixujeme 1-2 minuty. Krok 5: Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na připravený plech. Krok 6: Povrch poklademe borůvkami a posypeme drobenkou. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30-40 minut.

TIP: Co dobrého z borůvek - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 1. 2009

Poznámka autorky Jarca87

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xO1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xO1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě dopečeno. 🙃 Koláč se povedl, rychlý, jednoduchý a hlavně výborný. :yes: Ukládám…:-)

Diskuze dlouhá a prakticky o ničem. To hlavní, zda někdo upekl a zhodnocení samotného koláče nikde, jen dohady o mírách. Díky za recept, vypadá dobře, zkusím a posílám bod

Gábina: Milá dámo, jsem absolventka základní i jiných škol, ale s úsměvem si představuji, jak odměřuju , 1,66 hrnku mouky. Tak dám radši 1+2/3.Autorka si zřejmě libuje ve zlomkách, pobavilo mě to.A taky nevím, jak přesně odměřím 2/3 prášku do pečiva. Tak to vezmu po našem, od oka a houby se stane, když dám prdopeč celý a s moukou se přesně netrefím. Recept vypadá lákavě a přesně odměřovat netřeba. Naše babičky vařily stylem - asi tolik. Určitě ho upeču a dávám bodík.:yes:

hledám něco "borůvkového" k upečení a musím se smát těmto šíleným komentářům, kdo neví, co to je 1/8 nebo 2/5, tak se divím, že vůbec umí něco upéct, to je snad naprosto normální, že se tyto míry uvádějí a zkušené pekařky a absolventi základní školy, by tohle měli bez problémů zvládat, to se na mě teda nezlobte :):-))

Hrnek sem hrnek tam.Když něco dělám podle oka,tak to mám lepší než když se s tím piplám.

Gábi, zkuste naschvál zvážit prázdný hrnek, naplňte vodou a znovu zvážit. No, možná vodu odměřit QQQ. Dejte vědět kolik má Váš čtvrtlitrák.

Teda Oldo, řekla bych, že čtvrtlitrák je vždy 1/4 litru, tedy 250 ml;-) nebo ne :-?:-O

Asponˇ máte co komentovat lidi!holt někdo umí převody a někdo ne:-))

Se musím smát, úplně vidím hanny s krejčovským metrem kolem krku:-)):-D

No, když narazím na "chalupářský" recept a seznám, že by s ním měl být seznámen zbytek lidstva, tak si dám tu práci, odměřím suroviny a převedu na jednotky podle SI.QQQ Přitom už přepočítám tak, aby v rec. nebylo např. 225g másla, ale 1ks, tedy 250g. A 2/3 PRDOPEČ? Rád bych viděl kuchtu, která tam nevrazí celý QQQ... Mimochodem, klasický čajový porcelánový čtvrtlitrák má objem 200 až 300 ml Q. Tož tak.

Jarčo, děkuješ mi za radu, ale já jsem Ti žádnou nedala. Obávám se, že si mě pleteš s někým jiným. Nick "hanny" je určitě běžný i na jiných webových stránkách. Nejdříve si prověř, komu vlastně píšeš...díky;-):-D:-p

Něco hodně podobného dělám, je to výborné. Jani, nejsi sama, komu dělají převody potíž ;-):-D, ale vždycky se domluvíme ;-). Kdyby tu žížalka, nenapsala, že to je 100 g másla, vzala byvh máslo a rozdělila na pětiny :-D:-D,ale jinak :yes:

Jani, nesměj se ! Někdy vařím s krejčovským metrem kolem krku. Věř, nevěř, přesně 4 cm z běžné kostky másla-250g, je 10 deka !! Vyzkoušeno! :-D:-D

Tématické fráze:
borůvkový řez, řezy s borůvkami, borůvky recepty, borůvková buchta s drobenkou, borůvkové recepty, recepty z borůvek, řez borůvek, metro řezy, recepty s borůvkami, bublanina borůvková s drobenkou, moučníky s borůvkami, řezy z borůvek, recepty boruvky, recepty s borůvkama, borůvkové moučníky, recept z borůvek, řezy s borůvkama, borůvky recept, moučník s borůvkami, 2/5 masla

Suroviny:
mouka hladká, tuk rostlinný, cukr moučkový, mléko, žloutek, kypřící prášek, sůl, borůvky, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu