Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kostky s kiwi

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Středně náročný

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 626 kJ /
5 169 kcal
Bílkoviny82,38 g
Tuky350,36 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 792 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy412,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky se 4 lžícemi horké vody ušleháme do pěny. Vlijeme citronovou štávu, postupně přisypáváme oba cukry a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Vmícháme sníh z bílků a přidáme opatrně kokos. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech. Pečeme při 180°C 15-25 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na dva pláty. Krok 2: V mléce rozmícháme pudinkový prášek s 20 g cukru a uvaříme hustý pudink. Do vychladlého přidáme změklé máslo, zbylý cukr a vyšleháme krém. Jeden plát těsta potřeme krémem, na něj rozložíme kolečka ze 3 kiwi, natřeme další vrstvu krému a přiklopíme druhým plátem. Krok 3: Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme a 2/3 rozetřeme na korpus. Ozdobíme opraženým kokosem, zbylou šlehačkou a kiwi.

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autorky lemarti

Porušila jsem dietu a zhřešila:( nedalo se odolat, ale stálo to za to:)

Já přidala do šlehačky ještě dva ztužovače, aby se to neroztékalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky s kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky s kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: moc pěkné :-K

:yes:hmm,mňamina...:yes:;-)

Ty jsi fakt šikula, Lenko!! To vypadá, jak z obchodu, krása!!:-O:yes:

Obrázky jedna báseň:-p:-p:-p:yes:

takové chuťě a na noc? To je fakt hřích!!!;-) Ale jak pravila Zizala,tak budiš odpuštěno....:-)

Jej, to je dobrota a také hezky vypadá:-):yes:4.

Zhřešilas? Budiž Ti odpuštěno...za takovou krásu a určitě i dobrotu ;-):yes:

krása :yes::-p

Tématické fráze:
kivi řezy s kivi sirupem, moučník s jahodami a s kiwi, kiwi recepty, citronové kostky, kiwi řezy, kivi kostky, kivi kostka, babiččiny kiwi buchta, recepty s kiwi, moučník s kivi, moučníky z kivi, jablkové kostky se šlehačkou, linecka buchta s kiwi, řezy kivi, babiččiny kivi řezy, kivi moučníky, babiččiny recepty s kiwi, recept na kivi řezy, kivi kostky recept, kiwi moučníky

Suroviny:
vejce, šťáva citronová, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, kokos strouhaný, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, kiwi, smetana ke šlehání, cukr moučkový, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu