Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petina žemlovka

Voňavá žemlovka z rohlíků je česká klasika, která nikdy nezklame. Jednoduchý recept přijde vhod, když nám doma zbyde větší množství rohlíků nebo veky. Potěší celou rodinu i ty, kteří nemohou vejce.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Peta Ced Peta Ced

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

pekáček 40 × 30 cm

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 756 kJ /
2 332 kcal
Bílkoviny66,00 g
Tuky17,43 g
Vláknina42,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,69 g
Sůl11,29 g
Sacharidy456,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyhřeji troubu na 200 °C. Krok 2: Rohlíky nakrájím na kolečka. Každé kolečko mírně namočím do mléka a pokládám těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Krok 3: Navrch urovnám vrstvu tvarohu oslazeného částí moučkového cukru. Krok 4: Na ní nahrubo nastrouhám jablka, pocukruji a posypu rozinkami. Na povrch opět dám vrstvu namočených rohlíků. Krok 5: Vložím do vyhřáté trouby a peču dozlatova asi 20 minut.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky Peta Ced

Cukr a máslo dejte podle chuti. Někdy dávám rozinky nebo na kousky nakrájené jahody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petina žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZP4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petina žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZP4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchá a variabilní žemlovka. 😊

jako sladká tečka po výborné dršťkové polévečce:-p to nemělo chybičku:yes::yes:
na tvarohovou vrstvu jsem dala sušené švestky...úžasná laskomina:-p:-):yes:

Díky Terezo,taky myslím!:-)

I kdyby paní byla pjéťa,tak to může být každému úplně jedno...může to být její přezdívka... Tady se mají komentovat recepty, ne pravopis,nebo překlepy....Vy se musíte asi doma hodně nudit! Když já budu mít u receptu Tereska, což je někde má přezdívka (jelikož Terez je hodně) tak mi taky pokáráte? :-D
Styďtě se...

Mimochodem žemlovka,je super!!!:yes:

Jo ale nejsem Péťa s dlouhým é.To je pro kluka.

Školačka 5. 3. 2010 15:01
Paní Petro,
nepíše se Péťina, ale Pétina bez háčku. Už jste to tady jednou napsala, ale to jsem si myslela, že je to překlep. Tak nás to učila naše paní učitelka. Ta by koukala co tady dospělé paní dokáží napsat. Já mám z č.j. 2, ale tohle by nenapsal snad ani ten co má 4. Moc prosím opravte si to. Děkuji ;-(

Tématické fráze:
žemlovka se zakysanou smetanou, recept zemlebába, žemlebába, žemlovka s rohlíku s jablky a tvarohem, přípravy e stránky, žemlovka s jablkama a tvarohem, užasná žemlovka, žemlovka recept, žemlovka s jablky a zakysanou smetanou, petina, top žemlovka, zemlebába recept, recepty žemlovka s j, žemlovka s tvarohem a zakysanou smetanou a jablky, jablkova zemlo, žemlovka, žemlovka se zakysanou, zemlebaba eva, zemlebaba s jablky a tvarohem, recept ma žemlovku

Suroviny:
rohlík, mléko, tvaroh, rozinky, jablko, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu