Soukenický sekaný řízek
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý, křehký a šťavnatý řízek se už nese.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 901 kJ / 2 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,78 g |
Tuky | 188,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček bez kůže a kostí umeleme.
Krok 2: K bůčku přidáme mléko, vejce, pepř, sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Krok 3: Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté smažíme v horkém tuku dozlatova.
Krok 4: Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Zveřejněno 4. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Moje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 1 hodinou
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 31 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 1 hodinou
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 5 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 21 hodinami
Tématické fráze:
soukenický mletý řízek,
soukenický řízek se sýrem,
sekaný řízek,
soukenické řízky,
recept na smažený soukenický řízek,
smažený soukenický řízek,
recept na sekany rizek,
sukenický řízek,
sekany řízek se syrem,
holandský sekaný řízek,
sekaný mletý řízek se sýrem,
recept na sekaný holandský řízek,
soukanicky rizek,
sokenicky rizek,
soukeniký řízek,
sekaný řízek recept,
recept na sooukenickky řízek recept,
soukeniký řízek,
recepty sekany rizek,
sekany řízek z bůčku
Suroviny:
bůček,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (21)
A nechápu tyhle styly jen pomlety maso a sůl.
Musí být děsně planý nebo naopak přesolený protože to zjistíte až po udělání 🙄
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit
my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek
Jinak mám právě rozmražený bůček, měl jít jen tak upéci, ale jdu ho semlít, budou řízky
Děkuji za připomenutí