Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot s jahodovým želé

Lehký a jemný piškot je doplněný svěží chutí jahod ukrytých v želé. V receptu nenajdete žádné mléčné produkty, takže si tuto letní sladkou pochoutku mohou bez obav vychutnat i ti, kteří drží bezlaktózovou dietu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

plech 45 x 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a opět vymícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C po dobu asi 10 minut. Krok 4: Na upečený piškot poklademe očištěné půlky jahod tak, aby byly zhruba ve stejné výšce. Krok 5: Vodu, jahodový sirup a případnou šťávu z kompotu odměříme na 400 ml a zahřejeme. Do odebrané části vmícháme pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Krok 6: Pokud použijeme želatinu, podle návodu připravíme želé z vody ochucené jahodovým sirupem a želatinové směsi. Krok 7: Potom pudink (nebo želatinu) necháme chvíli odstát. Pak nalijeme na piškot s vyskládanými jahodami. Krok 8: Koláč necháme zchladnou, ať se želé zafixuje na povrchu.

TIP: Jak vytvořit růžičky z jahod

Zveřejněno 21. 6. 2008

Poznámka autorky Jituska

Místo jahod lze použít jakékoliv ovoce, ale vždy je nejlepší mít čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s jahodovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s jahodovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ivulinko - krásné fotky;-):yes:+

Jituško:-), dozrává první letošní ovoce, takže dneska jsem se nechala inspirovat tvým receptem, dovoluji si přidat ti sem fotečku a bodík ti letí..., děkuji:-K:yes:

Já dělávám želé tak, že uvařím puding, ale ne v mléku, ale ve vodě. Na broskve je z vanilkového pudingu bez chybičky.

přesně, úplně obyčejný, dělali jsme ho kdysi pořád a najednou se na něj pozapomnělo, což je určitě škoda :-p;-):yes:

děkuji kolegyně:-)

Takový krásný moučník a nevšimla jsem si, nebýt náhodných receptů. Kdysi jsme to dělali pořád, byl to takový hit do dortovnice, nějaký dobrý kompotek, třeba meruňky, z té šťávy pudink a bylo to. Jednoduché a moc dobré. takže, určitě si zaslouží plusík!!:yes:

Mám ráda moučníky s želatinou. Jsem zvyklá dělat z normální želatiny, která je z vepřových šlach a kostí, nesmí se vařit, rozpouští se v tekutině teplé do těch 60°C, někde jsem četla maximálně 65°C. Na 250 ml tekutiny dávám 10 g želatiny. Neztuhne ale, když se přidá např. kiwi nebo čerstvý ananas. Na piškot dávám ještě nějakou mezivrstvu, aby se želé nevsáklo. Potřu marmeládou, nebo nějakým krémem, taky se hodí hustý pudink s trochou rozpuštěného másla nebo jiného tuku v kostce. Je to fajn moučník na léto :yes: Já dělám ale celoročně :-))

Tématické fráze:
piškotová buchta s jahodami a zele, piškot recept, piškot s jahodami, recept na piškot, recept piškot, piškotové těsto, piškot s jahodama, želé dort, piškot, recepty piškot, moučník s želé, ovocný dort se želatinou, piskotovy dort se zelatinou, želé z pudingu, moučníky s želé, piškotový dort s želatinou, dort se žele, dort s želé, želé recept, piškotový dort s želé

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, jahody čerstvé, pudinkový prášek, sirup jahodový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu