Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní bylinková omáčka

Připravte si zdravou a chutnou smetanovou omáčku provoněnou typicky jarními bylinkami, medvědím česnekem a mladými kopřivami. Příprava není nijak složitá a v kombinaci s vařenými brambory, vajíčkem a uzeným bude výborným obědem či večeří.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 899 kJ /
693 kcal
Bílkoviny24,76 g
Tuky45,20 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy46,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme jíšku. Máslo rozpustíme v pánvi a osmažíme na něm do žluta hladkou mouku. Krok 2: Zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, osolíme a povaříme 20 minut. Krok 3: Medvědí česnek, petrželku a pažitku omyjeme a nakrájíme na jemno, lístečky kopřiv opereme. Krok 4: Do omáčky přidáme mladé kopřivy, medvědí česnek a necháme projít varem. Krok 5: Omáčku stáhneme z plotny, vmícháme petrželku s pažitkou a zakysanou smetanu.

Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky maris

Podáváme s vařenými bramborami, vajíčkem natvrdo a uzeným (nemusí být).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Dr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Dr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes::-K Moc dobrá omáčka i bez masa.

monikaK: já taky děkuji a budu ráda, když vyzkoušíš;-):-)

Výborný nápad!Díky Maruško;-):-p:yes:

I vy lichotnice:-8:-)

Ivulinko, to já jen teď, ale až se zase vrátím do práce, bude se mnou nuda...;-):-D
Ale vážně, Maris má pravdu, tvoje fotky jsou překrásné, máš talent.

Elí, to néni pravda, každý den koukám do tvého profilu, cože jsi zase v kuchyni vystrájela a fotila.
Holky jste dobré obě dvě:yes::yes::yes:

Tak já to rozseknu ;-): obě dvě jste mým vzorem...:yes:

Maruško,:-O tak o tom bychom tu mohly dlouho polemizovat:-)

ivulinko děkuju:-K, moc mě to od Tebe těší, protože Ty máš fotky jak ze žurnálu ;-):-)

Tahle nádhera na mě kouká z náhodných receptů, koho jiného by byla než Maris, žasnu jak obyčejné jídlo dokážeš nádherně naaranžovat a nafotit.:yes:

Jani, to jsem ráda, že vám chutnalo a že omáčka prošla u Tvého přísného kritika - maminky;-):-)
spagi, žabinec znám, ale jiný, ten bych do omáčky opravdu nedala :-D:-D:-))

Přidala jsem více bylinek, přišla sestra a hned mě nasbírala na zahradě,co je jedlé;-), omáčku viz recept a nakonec jsem ji rozmixovala, aby máma neviděla,co tam je (ona by mě řekla, že není králíček:-D), takže jsem to prezentovala jako pažitkovou omáčku a byla i pochvala:-p:-D

přidám, díky za radu:-D:yes:

Přidala bych i mlaďounké pampeliškové lístky a kousek žabince mladého :yes::yes::yes:

Bylinky rostou, je právě čas na tuto omáčku, zítra dělám k obědu:-p

Maris díky to jsem netušila:-O Ještě se mám co učit:-D

Děkuju, vždyť už se na ni letos těším:-K
miszo - medvědí česnek roste volně v přírodě, jsou to podlouhlé listy / podobné jedovatým konvalinkovým / s výraznou česnekovou vůní. Podívej se tady http://www.toprecepty.cz/recept/1674-tvarohova-pom...:-). Normální česnek by tam šel, ale opatrně, aby nepřehlušil ostatní bylinky. ;-)

Jaký je rozdíl v klasickém česneku a medvědím.:-O Omáčka vypadá skvěle. Neskazí se chuť klasickým česnekem?

Eliz, mě taky :-!:-!:-O:-O Maris, díky :-p:-p:yes::yes:

To je nádherná fotka :yes:.
Nechápu, že mi recept utekl...je skvělý :-p:-p

chocholkov - jsem ráda, že vyzkoušíš, ale pospěš si, medvědí česnek ani kopřivy nepočkají:-))

chocholkov 21. 4. 2009 11:33
moc krásný na talířku,hned bych to snědla.Určitě udělám mňam,mňam:-D :-D

Teď jsem přišla z práce, mám hlad - a toto bych si dala ihned:yes:

Jo,jo Marys, plný talíř zdravíčka a dovedu si živě tu chuť představit:-!supr a bodík tě nemine:yes:bezva nápad;-)

Tématické fráze:
bilinkova omáčka, hobova omacka, pyttipanna recept, recept na bylinkovou omačku, omacka k zavitkum, omáčka na kebab, pyttipanna, bilinková omáčka recept, omáčka z kopřiv, bylinková omáčka na těstoviny, bilinkove omačky, bilinková pomazánka, kopriva omacka, recept na omacku z bylinek, omáčka ke steakům recept, česnekovo bylinková omáčka, omacka na kebab recept, omáčka z bylinek, omáčky na kebab, omáčka s bylinkami

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, smetana zakysaná, pažitka, petrželka, kopřivy, česnek mědvědí, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu