

Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Suroviny 1-2 porce
- špagety podle chuti a množství, které sníme
- (bezvaječné, ale není to podmínkou)
- 2 menší rajčata
- cca 15 cm pórku
- cca 15 cm řapíkatého celeru
- 150-200 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce ostrého kečupu
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr na strouhání
- slunečnicový olej
- 2 PL Čertovské omáčky
Postup přípravy receptu
Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.
Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1,5 dl vody a dusíme zhruba 10-15 minut, do vyvaření vody.
Když se voda téměř odpaří, přidáme 2 lžíce Čertovské omáčky a ještě chvilinku prohřejeme.Do směsi přimícháme uvařené špagety, naložíme na talíř a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Takto zhruba vypadá moje strava a tak se snažím experimentovat, jak se dá:-). Buď nějak upravené bezvaječné těstoviny se zeleninou podle své chuti, nebo maso (vyjma vepřového), se zeleninovým salátem.. Rozhodně nehladovím, to je porce pro slona!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
-
-
Karin: Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost!!
Jsem strašně ráda, že i manžel tě pochválil a řeknu ti, mnozí to tady ví, že já teda na těstoviny moc nejsem a o to víc mne těší, že jsem vymyslela něco, co chutnalo tobě i manželovi!! Dííky moc!!
-
Jani, díky za super recept, potřebovala jsem něco z těstovin, neboť ten můj těstovinový recept je již obehraný, měla jsem hlívu a řapíkatý celer, objevila jsem čistě náhodou Tvůj recept, přiletěla domů od doktora a během 30 minut bylo uvařeno. Můj muž musel být v minulém životě Ital, těstoviny miluje, jen se oblizoval a povídá:,, Příště to raději nevař, taková dobrota se ti asi už nepovede,, Nechal si na večeři ještě trochu po studenu, tak jsem díky Tobě byla po dlouhé době pochválena, to potěší.
-
Hezká improvizace
+8
-
Díky
-
Moooc povedené
-
Jojojo, takhle bych si taky pěkně zaobědvala, pěkně si to připravila a ten načechrané séreček, se mě slino sbíhajó
-
pěkný experiment já bych si pochutnala
+4
-
Bibinka: Popasovávám..no, Jani, musím něco jíst.
Ikdyž těstoviny nemusím, tak si vždycky vzpomenu na mnohem drastičtější stravování, které jsem kdy zkusila a řeknu si, že si to udělám nějak tak, aby mi to chutnalo a nemám hlavně hlad. O to právě jde. Nemít hlad, opravdu se najíst a mít výsledky a ty já fakt mám
. Byla to dlouhá cesta, kterou jsem musela pochopit a naučit se. Takže, jak říká A. Mačingová-nekrmte jen své chuťové buňky.
Hodně mi pomáhá, mluvím s ní často na FB na chatu. Když si s něčím nevím rady, poradí, seřve mne
.
rebeka:Já právě žampiony nesmím. nejsou vhodné pro mou krevní skupinu, jinak mám ráda obojí -
Jani, to máš velmi dobrou stravu
špagety mám ráda s čímkoliv a s hlívou to je paráda, ale jak se s tím popasováváš ty, když těstoviny nemusíš
i když možná díky tomu zdravému stylu jsi jim přišla na chuť
Ráda ti dávám 2.bod
-
ač hlívu moc nemusím, toto vypadá tak dobře, že bych si s chutí dala
-
Perfektni strava,to můžu a experimentuji jako vy