Velikonoční věnečky na vajíčka
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme moučkovým cukrem nebo ochutíme džemem či medem.
Suroviny pro 17 kusů
17kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 279 kJ / 2 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,66 g |
| Tuky | 79,56 g |
| Vláknina | 16,86 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 616 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 408,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny a pak sypké, droždí přidáme jako poslední.
Krok 2: Zapneme program Těsto, trvá cca 90 minut.
Krok 3: Těsto lze připravit i klasicky. V misce uděláme z části mléka, trošky mouky a celého droždí kvásek. Přisypeme sypké suroviny, přidáme vše ostatní a pak i vzešlý kvásek. Hnětením vypracujeme hladké, jemné, nelepivé těsto.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na vále na 16 až 18 kusů a z každého uděláme kuličku. Ty pak rozválíme na válečky dlouhé asi 45-50 cm. Každý váleček přeložíme napůl, kroucením smotáme a konce prostrčíme přes vzniklé očko na konci. Utvoříme tak věneček, který dáme na plech a pokusíme se co nejvíce zvětšit vnitřní otvor - vytahujeme prsty směrem ven, aby se do něj po upečení vešlo vajíčko.
Krok 5: Věnečky necháme na plechu přikryté utěrkou ještě asi 15 minut kynout, pak je potřeme žloutkem a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
Krok 6: Věnečky jsou dobré jen tak pocukrované nebo podávané s džemem či medem.
Krok 7: Do vychladlých věnečků vložíme vajíčka a podáváme je na tácu.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční věnečky na vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2PJ
Moje poznámka
Velikonoční věnečky na vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2PJ
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční věnec pečený,
pečený velikonoční věnec,
velikonoční pečený věnec,
vyroba velikonocniho vence,
velikonoční věnec z vajíček,
velikonoční věněček,
výroba velikonočních vajíček,
věneček z vajíček,
velikonoční pečené věnce,
domácí věnečky,
domácí výroba velikonočního věnce,
tipy na velikonoční věnce,
vyroba velikonocnich vencu,
velikonoční věnce z vajíček,
tác na vájička,
jak barvit velikonoční vajíčka,
velikonoční vajíčka jako věneček,
velikonoční věnec recept,
velikonoční věnec,
vyroba velikonocniho vajicka
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
žloutek,
máslo,
mléko,
smetana,
sůl,
cukr moučkový,
marmeláda,
med
Komentáře (18)