 
	
		
Holandský řízek
Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku nezaměnitelnou chuť. Po odležení obalujeme v trojobalu a smažíme.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 293 kJ / 2 460 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,13 g | 
| Tuky | 212,64 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 613 mg | 
| Sodík | 1,42 g | 
| Sůl | 3,20 g | 
| Sacharidy | 11,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Bůček umeleme v mlýnku na maso.
	Krok 2: K masu přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl a nasekanou nať. Směs dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme přes noc do lednice.
	Krok 3: Na druhý den ze směsi vytvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme v horkém tuku dozlatova.
	Krok 4: Jako přílohu zvolíme brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Zveřejněno 8. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPRr
Moje poznámka
					 
				
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPRr
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 33 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sekaný mletý řízek se sýrem, 
						
						
							sekany řízek, 
						
						
							soukenický řízek, 
						
						
							soukenický řízek se sýrem, 
						
						
							soukenický řízek se sýrem, 
						
						
							recept na sekaný holandský řízek, 
						
						
							soukenický mletý řízek, 
						
						
							recept na smažený soukenický řízek, 
						
						
							soukenický sekaný řízek, 
						
						
							holandský řízek se sýrem, 
						
						
							smazeny sekany rizek, 
						
						
							sekane rizky se syrem, 
						
						
							soukenické řízky, 
						
						
							soukenický řízek recept, 
						
						
							řízek se sýrem, 
						
						
							holandsky sekany rízek, 
						
						
							smazeny rizek se syrem, 
						
						
							smažený řízek, 
						
						
							recept na sekaný rizek, 
						
						
							sekane rizky
						
					
						Suroviny:
						
							bůček vepřový, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (24)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jestli máš pocit, že je ho tam pro vás málo, klidně ho přidej víc.