Lečo - polotovar
Tento polotovar obsahuje směs šťavnatých paprik a zralých rajčat, která je ideální pro rychlou a snadnou přípravu oblíbeného leča. Stačí přidat klobásu nebo vajíčka a během chvíle máte na stole lahodný pokrm.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 427 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 96,00 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a pokrájíme podle velikosti na kostky nebo čtvrtky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na proužky.
Krok 2: Rozpustíme tuk, vhodíme na něj zeleninu a společně podusíme.
Krok 3: Potom naplníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme cca 1 hodinu při 80 °C.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Moje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 36 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 1 hodinou
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 1 hodinou
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
zavařené lečo,
recepty na domácí lečo zavařené,
lečo,
zeleninové lečo zavařené,
lečo zavařené,
zavařené zeleninové lečo,
recept na zavarené lečo,
lečo zavařené recept,
lečo do sklenic,
jak zavařit lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
zavarene lečo recept,
zelenina na lečo,
lečo polotovar,
polotovar na lečo,
leco ze sklenice,
lečo jako polotovar,
zaváření leča,
nálev na zeleninové lečo,
zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
tuk ztužený
Komentáře (18)
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.