Lečo - polotovar
Tento polotovar obsahuje směs šťavnatých paprik a zralých rajčat, která je ideální pro rychlou a snadnou přípravu oblíbeného leča. Stačí přidat klobásu nebo vajíčka a během chvíle máte na stole lahodný pokrm.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 427 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 96,00 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a pokrájíme podle velikosti na kostky nebo čtvrtky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na proužky.
Krok 2: Rozpustíme tuk, vhodíme na něj zeleninu a společně podusíme.
Krok 3: Potom naplníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme cca 1 hodinu při 80 °C.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Moje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 6 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 9 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 10 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 10 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 11 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 13 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 13 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 15 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 16 hodinami
Tématické fráze:
zavařené lečo,
recepty na domácí lečo zavařené,
lečo,
zeleninové lečo zavařené,
lečo zavařené,
zavařené zeleninové lečo,
recept na zavarené lečo,
lečo zavařené recept,
lečo do sklenic,
jak zavařit lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
zavarene lečo recept,
zelenina na lečo,
lečo polotovar,
polotovar na lečo,
leco ze sklenice,
lečo jako polotovar,
zaváření leča,
nálev na zeleninové lečo,
zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
tuk ztužený
Komentáře (18)
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.