Postup přípravy
Krok 1: Housky nakrájet na kostičky, syrové brambory nastrouhat na jemno jako na bramborák. Nic neslejvat a smíchat dohromady.
Krok 2: Knedlíky velké asi jako broskve vařím na pařáčku /a namočeném plátýnku/ asi 20 minut. Způsob vaření je nutné dodržet,aby se nerozvařily. /absence vajec/. Jsou výborné jak k vepřovému tak ke guláši. Recept je od Němky, která jezdí do teplických lázní.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Moje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 51 minutami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 52 minutami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 1 hodinou
Rajčatový protlak
douver před 1 hodinou
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 5 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 7 hodinami
Tématické fráze:
německé bramborové knedlíky,
německý bramborový knedlík,
knedlíky ke guláši,
knedlík ke guláši,
švábské sýrové knedlíky,
německá kuchařka,
bramborové knedlíky nemecke,
německé brambory,
německý guláš,
bramborovy knedlik nemecky,
nemecke chlupate knedliky,
velikonoční přání německy,
přání k velikonocům německy,
švábské bramborové knedlíky,
švábský bramborový salát,
nemecky bramborovy knedlik recept,
německé bramborové knedlíky s houskou recept,
německý bramborový knedlíky,
knedle ke guláši,
pravej drbak
Suroviny:
houska,
sůl,
koření kari
Komentáře (16)
Eva Mala: Já je znám jako chodské, ale to se nevylučuje - z Chodska do Německa jakoby kamenem dohodil!
Určitě je ale budu dělat častěji, tak vyfotím příště. Chutnali nám všem, jsou rychlé, levné
pro Bibinku-myslím,že proto jsou tak jednoduché,naše knedle jsou přeci jen pracnější
Knedlíky vypadají, že by mohly být dobrý a za vyzkoušení určitě stojí. Já němce kdysi učila dělat naše knedlíky a vůbec to nezvládali