Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 631 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,80 g |
Tuky | 10,45 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 79,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu.
Krok 2: Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie.
Krok 3: Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.
Zveřejněno 9. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Moje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 13 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 5 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 6 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 9 hodinami
Tématické fráze:
levny obed,
levne recepty na obed,
tip na oběd,
typ na oběd,
levne obedy recepty,
co uvařit na oběd,
dobrý nedělní obed.cz,
tipy na oběd,
typy na obed,
levné obědy,
recepty na levné obědy,
dobre recepty na obed,
recepty na oběd,
tip na dobrý oběd,
co na obed,
rychly levny obed,
nejlevnější oběd,
rychlé levné obědy recepty,
nejlevnejsi obedy recepty,
typ na dobry oběd
Suroviny:
maso hovězí,
zelenina kořenová,
voda,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
nať petrželová,
těstoviny polévkové,
protlak rajčatový,
mouka,
olej,
voda,
cukr,
sůl
Komentáře (10)