Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce

Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce

S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce

Kdy začíná jaro? 

Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.

  • Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok). 
  • Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru. 
  • Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května. 

Nejoblíbenější jarní jídla 

S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou? 

  • Zeleninové polévky, 
  • lehké jarní pomazánky, 
  • zeleninové saláty, 
  • květinové sirupy a medy,
  • jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...), 
  • pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...). 

Více

1 2 3 13

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více