Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát II.

Hodnocení receptu je 4,8 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nedělní oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským okem a vařenými brambory.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie826 kJ /
198 kcal
Bílkoviny11,65 g
Tuky7,98 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy18,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Krok 2: Špenát dáme k cibuli, podlijeme troškou vody a necháme pozvolna vařit. Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, sůl a povaříme, popř. můžeme rozmixovat. Krok 4: Rozmícháním hladké mouky ve vodě připravíme záklechtku. Krok 5: Do špenátu přidáme trochu mléka, za stálého míchání vlijeme záklechtku a necháme pozvolna provařit asi 20 minut. Krok 6: Nakonec přidáme rozkvedlané vejce, rozmícháme a necháme srazit. Pak špenát odstavíme. Krok 7: Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlík a vařené nebo sázené vejce.

TIP: S čím připravit špenát?

Zveřejněno 24. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát II.

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7vn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát II.

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7vn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Podle mě špatný postup. Špenát vařený 20 min. musí ztratit veškeré hodnoty, co ještě má. Nejlépe udělat trochu bešamelu - na cibulce zasmažit mouku, jíšku zalít mlékem a až teprve po převaření přidat povolený špenát a event. nechat srazit vejce.

Super recept rychlé a jednoduché místo klasické mouky jsem dal dýňovou za studena lisovanou mouku ????

Podle tohoto receptu jsem dělala kdysi poprvé špenát :-) A dělám ho tak stále ....:-K

Ke špenátu jsem si udělala opékané brambůrky a volské oko. Bujon jsem nedávala a popravdě ani nechápu proč bych měla. Byla to dobrota :yes:

Denisa:to jsem ráda že chutná:-K

Výbornej recept, uvařeno a snězeno mňam!!:-))

Supr:-).

právě jsem dovařila, dopadlo to výborně, moc děkuji za recept ;-)

dělám z jednoho špenátu lisovaného a jednoho listového (mraženého), výhoda je, že je to dost husté a nemusí se používat mouka :)

můj syn špenát nemusí,ale dnes jsem udělala ten váš a spapal plný talíř :yes:

vášnivýjedlík 27. 10. 2013 11:16
Moje 2. oblíbené jídlo.

táák moc děkuji za receptík špenát byl moc dobrý konečně změna ve špenátu:-K

wendy888:budu se těšit na fotečku ,já dělala špenát včerá:-K

Hm vypadá lákavě dnes bude knedlík s masíčkem tak k tomu udělam váš špenát pak dodám fotečku:-K

Nemusíme přidávat fotky jen k receptům, kde foto není,což?;-) Moje vnučky dnes měly špenát a s vařeným vajíčkem. Takže přidávám foto a PLUS;-):yes:

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
baby špenát, baby špenát recept, recept na špenát, priprava baby spenatu, jak uvařit špenát, spenat, baby špenát příprava, jak připravit baby špenát, špenát jako příloha, baby špenát jako příloha, špenát recept, jak vařit spenát, baby špenát recept jako příloha, bejby špenát recept, bejby špenát, baby špenát recepty, špenát bejby recept, recept baby špenát, recepty baby špenát, recept na baby špenát

Suroviny:
špenát mražený, cibule, olej, česnek, sůl, voda, mléko, voda, mouka hladká, vejce

Přidat fotografie receptu