Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy (trvanlivé)

Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

3. 4. 2010 16:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 040 kJ / 7 897 kcal
Bílkoviny128,14 g
Tuky494,08 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 2,47 g
Sodík 760 mg
Sůl2,29 g
Sacharidy722,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rodinný recept.

Tyto řezy bez krému jsou velmi trvanlivé, dělávám na Vánoce i při jiných příležitostech dopředu a jsou pořád stejné.

Na Vánoce/Velikonoce je krájím na tenké 2 cm pásky.

Horní vrstva je tmavá, ale kakao tam není. Je to díky ořechům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

23. 4. 2010 21:38

Hano, dám Ti za pravdu, ale my jsme hodně čokoládoví. Babička to většinou jen pocukrovala;-).Každý si stejně upraví podle svých zvyklostí a chuti:-)

Hana Sample

23. 4. 2010 21:32

Moc dobre. Jen se mi zda, ze cokoladova poleva je uz trochu moc, zakryva se chut samotnych rezu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2010 15:16

Přiznám se, že ani já nesleduji dobu pečení. Koukám přes sklo do trouby a poznám to i podle vůně, jaká se vine bytem, kdy mám troubu otevřít a vyzkoušet špejlí. Horkovzduch mám taky, ale používám ho jen na maso, na pečení se bojím, je to nějak rychleji, nemám s tím moc zkušeností. No, pokud je někde v receptu uveden čas, snažím se ho respektovat, ale popravdě, kdybych ho měla respektovat pokaždé bez dívání do trouby, asi bych toho hodně spálila;-)

jahoda jahoda

16. 4. 2010 09:12

Papriko, tak to mě mrzí, že to tak dopadlo. Ale psát dobu pečení, myslím, nemá moc cenu (ani to nesleduji, koukám do trouby a zkouším špejlí). Mám horkovzduch, ale pokaždé ho také nepoužívám a navíc každá trouba peče jinak. Někdo peče na 150st., někdo na 200st. Ne všechno se mi vždy povedlo, než jsme si s troubou "potykali". No snad to ostatní kuchařky neodradí, to by bylo škoda.:-O

Paprika Paprika

16. 4. 2010 08:24

Jahůdko - bohužel nemáš v receptu uvedeno, jak dlouho se mají řezy pozvolna péct.:-( Pekla jsem je na 150°C hodinu a po rozkrojení jsou nedopečené. Asi příště musím trochu zvednout teplotu nebo dobu pečení, ale to už se mi nezdá při takové nízké výšce řezů. Manželovi to moc chutná, on totiž miluje nepečené cukroví a moje buchta je bohužel trošku mazlavá:-(:-( Přidávám ti sem fotku. Polevu jsem udělala stejnou jako máš ty, jak říká Marek - hadí kůži. ;-)

Paprika Paprika

15. 4. 2010 19:50

Zastelu děti a jdu je udělat;-)

jahoda jahoda

15. 4. 2010 19:28

pro Papriku: na vánoce pokapu rumem, na velikonoce citronem, ale marmeládou v každém případě pokaždé! Dělám legraci s rumem+citronem, ale napsala jsem varianty, když někdo nechce rum kvůli dětem... Pokud někdy nebudeš vědět, co péct, tak je zkus, nebudeš zklamaná. I po několika dnech nejsou vůbec suché, asi tou ořechovou vrstvou...;-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2010 19:24

:-O Jůůů, tuhle nádheru jsem nějak přehlídla :-8:-p:yes:

Paprika Paprika

15. 4. 2010 19:14

Jahodo - to jsou krásné řezy a hlavně se mi líbí, že jsou bez prořezávání. Už jsme tu několikrát probírali, jak to neumíme rovně, že?:-8:-8:-8
Dotaz - pokapeš to rumem, citronem a pomažeš marmeládou ... to jako postupně všechny 3 věci nebo si mám z toho vybrat? Možná se ptám blbě, ale já někdy hůř chápu :-8 :-D:-D

mneneznas

3. 4. 2010 22:21

:yes::yes: takové řezy do zásoby to je věc!!!!:-)):-)):-)) Super recept ukládám a posílám bod:-))

Jancza

3. 4. 2010 22:04

Tak tyhle řezy teda rozhodně ukládám, protože musí být výborné! O jejich trvanlivosti teda taky dost pochybuju :-p:-p:-))

Míla

3. 4. 2010 20:11

Jahodo a Lemarti děkuju za rady, už jsem to pochopila, jste moc hodné.:-K

sebena sebena

3. 4. 2010 20:04

:-K:yes::yes::yes:

lemarti

3. 4. 2010 19:46

Míla zkus to není to nic složitého.Jak psala jahoda uděláš po celém plechu vodorovné linky s odstupem asi tak 4 cm.Poté špejlí nebo párátkem svisle od shora dolů protáhneš a další od spoda nahoru.takhle nastřídačku udělej celý plech a vznikne to co má;-)

Míla

3. 4. 2010 19:11

Lemarti máš to taky krásný, to je bomba! To zdobení bych řekla je ale pro mě už nedostupný,já totiž moc šikovná nejsem.:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: orechove rezy vánoční ořechové řezy na plech vánoční ořechové řezy recepty na trvanlivé svatební cukroví trvanlivý moučník ořechové pásky ořechova buchta trvanlivé moučniky trvanlivá buchta ořechové řezy recept trvanlivý krém trvanlivý krém do cukroví ořechové řezy cukroví trvanlivé krémy ořechové řezy na plech trvanlivé ořechové cukroví ořechový řez trvanlivý krém do ořechů vánoční řezy na plech trvanlivé krémy do cukroví

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, ořechy mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka, marmeláda, rum, tyčinka ledové kaštany, máslo

TopRecepty.cz

Ořechové řezy (trvanlivé)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2n2