Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Prosedlá buchta, že jste o ni ještě neslyšeli? Možná ji znáte jen pod jiným názvem, a to jako prošívanou deku. Sice vás v této podobě nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano. Tak honem, pusťte se do pečení.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 430 kJ / 5 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,33 g |
| Tuky | 200,24 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 840,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko. Neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Krok 2: Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech.
Krok 4: Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřiženým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádky povidel (mohou být i kousky ovoce).
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Moje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 11 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 29 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 47 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovo povidlová buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
tvarohová buchta s povidly,
prosedlá buchta s tvarohem,
koláč s povidly a tvarohem,
kynutý koláč s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
hrnková tvarohová buchta s povidly,
tvarohovo povidlový moučník,
tvarohovopovidlová buchta,
prosedlá buchta,
moučník s tvarohem a povidly,
tvarohové buchty,
buchta s tvarohem,
tvarohová buchta s povidlím,
buchta s tvarohem a makem,
buchta s povidlama,
pečení s tvarohem,
buchty s tvarohem,
povidlová buchta na plech
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
povidla švestková,
rum,
skořice
Komentáře (20)