Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené fazolky na smetaně

Křehké fazolky zjemněné smetanovou omáčkou patří mezi jednoduchá a přitom oblíbená jídla, která si vychutnáte jak samostatně s knedlíkem, tak jako přílohu k masu. Tento tradiční pokrm vás potěší svou lehkostí a snadnou přípravou.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemeL lemeL

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 312 kJ /
314 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky27,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy9,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve z másla a hladké mouky usmažíme dozlatova jíšku. Krok 2: K jíšce přisypeme trochu sladké papriky a poté přidáme fazolkové lusky i s nálevem. Krok 3: Povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec přilijeme smetanu. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Fazolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlmO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlmO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super recept, rychlé a vynikající :)

Připravila jsem bez papriky a také s bramborem. Moc nám chutnalo… 😋

Moc dobré :-K:-K

Milujeme je, ale s bramborami a bez papriky. Foto jako důkaz..:-):-)

Byla to dobrota, jen jsem přidala kapku octa...

lemeL: Zítra budou k obědu,už jsme je dlouho neměli.A taky je dělám z té konzervy, klidně bych je se.ral jen tak:yes::-D:-D

Děkuji ;-)

Dnes jsem tento recept vařila už po druhé a s hrůzou jsem zjistila, že jsem minule zapomněla poslat bodík, tahle majda je totiž vážně mňam...:-) takže bodík udělen ;-)

jíšku dělám zásadně na másle,takže to i voní a omáčku zjemní,používám jen sterilované fazolky a výsledek bombastický,pak jen tošinku dosladím a někdy i pár kapek octa(záleží jaký nálev mají fazolky,někdy jsou víc kyselejší,jindy méně),ještě se mi nestalo,že by někomu nechutnalo,dávám k tomu vejce na tvrdo a brambory a mňamka je na světě :-)

Děkuji Václave :yes: Je to dobrota

Tak jsme dělali fazolové lusky na smetaně podle zdejších receptů (tvého a podobných dalších) . Dělali jsme s vajíčkem na tvrdo s knedlíkem bez masa.(Fazolkové lusky mrazené) Bylo to super. U nás se doposud dělalio pouze na hnědo. Musím přiznat jednu chybu, které jsem se dopustil a vícekrát to neudělám. Podle receptu také podobného na E-kucharce jsem použil 3 stroužky česneku v domění zlepšení. Nestalo se tak. Česnek za prvé nebyl český, takže m,ěl zvláštní šmak a za druhé se nám zdálo, že se do této omajdy moc nehodí. Poučení pro příště, kdy to jistě bude dříve než později protože jak jsem předeslal jsme si pochutnali. Tobě zatím +bodík 16.

Já místo soli do omáčky dávám kostku kuřecího,nebo hovězího bujonu.:-p

Děkuji za foto :-)

Já je měla jen s masem, jakože dieta, ale ta smetana a mouka v omáčce :-8:-8 :-D:-D

Tak u nás byly předevčírem a já jsem taky netušila, že je tady další recept a bez fotky :-D. Já je ale dělám s bramborem;-)

Hani - včera jsem na ně dostala hroznou chuť, tak jsem je měla k večeři, ani mně nenapadlo, že tu nemají fotku. Já je ale dělám bez papriky a raději mražené nebo nejlépe čerstvé.;-) Krásné fotky, jako vždy :yes:

Lenko, takhle podobně dělám fazolky také, jen tu papriku nedávám. Ale dneska jsem to udělala podle tebe a bylo to výborné. Tak ti posílám bodík a nějaké fotky:yes::yes: +

Jj, stará dobrá klasika :yes:

Lemel:-K taktéž vařím podobně;-):yes:

fazolačka, koprovka, kedlubačka - majdy mého mládí, jsou všechny moc dobré:yes:5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla;-):yes:5

Dělám to ze zmrazených z vlastní zahrádky a k tomu hříbky ze šumavských hvozdů..... mňam;-):yes:

Ukládám na vyzkoušení;-)+4:-)

Klasika, jen nepoužívám nálev ;-):yes:

taky dělávám i hráškovou...+1 :yes::-K

Tématické fráze:
fazolky na smetaně, dušené fazolky, zadelavane fazolky, dušené fazolové lusky, zadělávané fazolky na smetaně, sterilované fazolky na smetaně, fazolky na smetaně recept, fazolky na smetaně z konzervy, zadělávané fazolové lusky na smetaně, fazolové lusky na smetaně, zadělávané fazole na smetaně, zadělávané fazolové lusky, fazolky na smetaně s koprem, recept na fazolky na smetaně, dušené fazole, dušená fazolka, fazolové lusky dušené, fazolka na smetaně, recept fazolky na smetaně, dušené fazolové lusky na smetaně

Suroviny:
lusky fazolové, smetana 12%, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu