Langoše - těsto s kysanou smetanou

Betyna Kuchař:

9 porcí Domácí pekárna 32 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Na těsto:
200 ml mléka
100 g kysané smetany
2 lžičky soli
5 lžic oleje
500 g hladké mouky
10,5 g (1/4) čerstvého droždí
špetka cukru (na droždí)
Na smažení:
olej
Na hotové langoše:
třený česnek
kečup
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

  2. Po skončení programu těsto vyjmeme, rozdělíme na 9 dílů, vytvoříme bochánky a necháme chvilku odpočinout.

  3. Poté buď roztáhneme, nebo rozválíme do kruhu a smažíme na větší vrstvě oleje.

  4. Usmažené odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, potřeme česnekem a kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Langoše - těsto s kysanou smetanou

  • Ivana79 Ivana79

    Betynka,ja používam polohrubú múku a dávam väčšia balenie smotany,ale sú to najlepšie langoše,aké sme kedy jedli :-*:-p:yes: Pridávam fotku a bod ;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna(autorka receptu)

    Děkuji všem za komentáře :-K

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Teda ty jsou vážně luxusní! Dělávala jsem roky své langoše, vždy krásně vysoké, žádné tuhé, nízké placky (jezdili za mnou i rodiče s požadavkem na oběd - langoše). Ale zbyla mi doma zakysanka, tak jsem zkusila tyhle a už nikdy žádné jiné dělat nebudem! Všude pochvala, fakt super!!! :yes:

    Odpovědět

  • marbene marbene

    Langoše mám moc ráda. Pekárnu mám taky,ale těsto na langoše jsem v ní ještě nedělala.Ty vaše určitě zkusím.:-))

    Odpovědět

  • Vendy-N Vendy-N

    bodík udělen, vyzkoušeno, moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dekuji za super, chutný a hlavně rychlý recept na langoše!! byli výborné a nezbyl ani 1 :) :-p

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Langoše byly dnes k večeři:-p, jsou úžasné, jen se po nich zaprášilo;-).Ani jsem nestačila udělat fotečku.:-)Dávám mezi oblíbené a posílám bodíčka:-K. Díky.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna(autorka receptu)

    wenndyk: Jedna čajová lžička sušeného droždí = 1/4 kostičky čerstvého droždí

    Odpovědět

  • wenndyk wenndyk(neregistrovaný)

    Nevíte náhodou kolik droždí ze sáčku?Místo toho čerstvého?Díky moc.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna(autorka receptu)

    :-K moc děkuji za milé komentáře

    Odpovědět

  • Hanysek Hanysek

    Dneska jsem je dělala,ale na sladko.Menší velikost a když se to trochu roztáhne uprostřed,tak to udělá takový "důlek",kde pak dávám tvaroh a kraje natřu povidlama-takové bavorské vdolečky po našem :-)). Co je ale zásadní,tak těsto a to je naprosto úžasné (s kys.smetanou) a to i na slano i sladko. :-K:yes:

    Odpovědět

  • Peta Peta(neregistrovaná)

    Langoše výborné...:-p

    Odpovědět

  • Betyna Betyna(autorka receptu)

    :-K děkuji všem, jsem ráda že vám chutná

    Odpovědět

  • merciann merciann(neregistrovaný)

    langoše byli vynikajicí,dělám je z kila mouky,protože se po nich může návštěva utlouct. děkuji za recept

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Nevím jaké jsou i jiné langoše ale tyto se smetanou jsou asi nejjj :yes:nejsou ani tak pracné a moc chutnají mohla bych je mít každý týden :-Kjiné nedělám protože se smetanou jsou výborné :-p

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo