Špaldový podmáslový chléb z trouby

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

250 g vody
150 g kysaného podmáslí
lžička medu
lžička drceného kmínu
lžíce oleje
2 rovné lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
250 g špaldové hladké mouky
200 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce semínek
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout.
    Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout zakryté v míse.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře vykynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut), já jsem pekla 50 minut v remosce – chleba se do ní vešel taktak.

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldový podmáslový chléb z trouby

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: podmáslový chléb bez droždí domácí podmaslovy chleb do trouby kváskový špaldový chléb podmaslovy chleba bez droždí chléb ze špaldové mouky podmáslovy kváskovy chléb domaci chleb ze čpaldove mouky domácí podmáslový chléb domácí podmáslový chléb z trouby špaldovy domaci chleba v troube špaldový chléb z podmáslí recept na spaldovy chleb s ořechy domácí chleba do trouby ze špaldové mouky podmáslovy chleba z droždí domací chleba podmaslový z trouby domácí chleba do trouby kvaskovy špaldový chleba s podmádslim špladový chléb v troubě podmaslovy spaldovy chléb do ttouby top recepty kvaskový podmáslový chléb