Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 1530 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 90 min

1530 min (1440 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 247 kJ /
1 732 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky104,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje. Krok 2: Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečicím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké. Krok 3: Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka. Krok 4: Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát. Krok 5: V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme. Krok 6: Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 23. 4. 2010

Poznámka autora Colombo65

Adžika

Je to směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Můžeme ji používat jak na masa, ale i zeleninu. Když ji necháte odležet v kvalitním oleji v ledničce krásně uvolní své aroma, které je pro nás naprosto netradiční. Potíráme jí pak maso před jakoukoliv tepelnou úpravou. Její složení je velice vyvážené a obsahuje: papriku, česnek, koriandr, kopr sušený, chilli, saturejku, celerovou a petrželovou nať, bazalku, sůl, bobkový list a majoránku.

Zdroj:http://www.avokado.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6Vz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6Vz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Neuvěřitelná dobrota. Adžika tomu dává úplně jiný rozměr.👍

Istar: 👌👌👌 Děkuji

vynikající i bez pečícího papíru jde to i z grilovacím koření místo adžiky

Pěkný recept:yes: Adžika je výborné koření:yes: +

:-p:yes::yes:+10

Vepřové máme moc rádi,krkovičku obzvlášť,a tato úprava se mi zdá super!!Jen bych vynechala ten pečící papír jinak:yes::yes:

Otto nádhera:-K adžiku používám dost často,je to dobré koření:-D:yes:

Hezký kousek masa;-)Adžiku jsem si také oblíbila:-)jen kolik má prosím toto balení gramů?Já mám balení 70g tak abych byla v obraze kolik má tenhle sáček;-)+8:-)

Takhle navečer a tak úžasné papáníčko...:-O:yes:

Není to můj recept,ale myslím,že ta šťávička tam na papíře zůstane.Já dělám na pečícím papíře brambory s olejem v troubě a olej taky zůstává.:-)):yes:+5

Právě jsem se vrátila z olomoucké Flóry a marně jsem vzpomínala, jaká koření jsou tady nejoblíbenější.:-O A a že bylo z čeho vybírat:-)) No koření Adžika nějak nahradím, ale mám dotaz: proč se to masíčko musí péct na pečícím papíře:-? Nějak se mi to nezdá, co šťávička?? Jinak kombinace s fazolky super:yes:

Juuuuuwa, Adžika, moje nejoblíbenější koření :-) luxusní jídlo Otto :yes: +2

Otto - adžiku u nás milujeme a moc rádi používáme :-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová krkovice recepty trochu jinak, vepřové na zelených fazolkách, vepřové na fazolkách, veprove maso na fazolkach, směs z krkovice, krkovice jinak, koření adžika, adžika, koření adžika recepty, recepty z krkovice, adžika recept, krkovice v pečícím sáčku, vepřová krkovice, úprava vepřové krkovice, recepty vepřová krkovice trochu jinak, vepřová krkovice trochu jinak, vepřová krkovička na smetaně, krkovice trochu jinak, úprava vepřové krkovičky, směs s krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, koření adžika, olej, sůl, pepř, fazolky zelené, smetana na vaření, cibule, rama cremefine, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu