Ukrajinské bramboráky
Klasické smažené bramboráky zná každý, ale co takové ukrajinské bramboráky? Hlavní rozdíl je v tom, že uvnitř najdete náplň z mletého masa, která z nich dělá sytou večeři nebo oběd. Podávat je můžete se zakysanou smetanou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,38 g |
Tuky | 8,68 g |
Vláknina | 15,71 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 94,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobře chutná se zakysanou smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2010 16:16
Midla a Jani R. - ale ty lžíce patřej k mouce, ne k soli!!!!!! Je to oddělené čárkou!!!
28. 4. 2010 16:05
mariya, normálně se uvítacích projevů nezúčastnuju, ale v tvém případě si to nemohu odpustit. Dobře se pamatuju jaké to bylo když jsme přišli do Ameriky a snažili se naučit anglicky.
Moc se mi líbí tvá snaha a jsem rád, že tě nikdo za češtinu nekritizuje.
A teď k receptu. Znám takhle pečené řízky a máme je rádi. Udělat to s mletým vepřovým nás nikdy nenapadlo, rozhodně to zkusíme.
Známe od kámošky z Ukrajiny karbanátky dělané jen z vepřového, jdou strašně dobré a už jiné neděláme. Tvé bramboráky určitě budou taky.
Bod samozřejmě přidávám.
Moc se mi líbí tvá snaha a jsem rád, že tě nikdo za češtinu nekritizuje.
A teď k receptu. Znám takhle pečené řízky a máme je rádi. Udělat to s mletým vepřovým nás nikdy nenapadlo, rozhodně to zkusíme.
Známe od kámošky z Ukrajiny karbanátky dělané jen z vepřového, jdou strašně dobré a už jiné neděláme. Tvé bramboráky určitě budou taky.
Bod samozřejmě přidávám.
28. 4. 2010 15:44
No, mi taky, ale já bych nerada nějak narušila celý ten recept, snad každý pochopí, že mariya je ruska, Kristova noho!!
28. 4. 2010 15:21
Možná by to někdo mohl ještě trochu opravit, kdo k tomu má přístup. Nebo tu budou za chvíli uprskané komentáře. Evidentně je např. zaměněno u a v (což u člověka, který přechází mezi azbukou a latinkou není zas tak divné)
Ale té soli mi připadá 3 lžíce hodně.
Ale té soli mi připadá 3 lžíce hodně.
28. 4. 2010 15:18
Já taky ne, myslela jsem že to bude malá/čajová ložka, ale když víš kam kouknout...
28. 4. 2010 15:14
jj, znám od snachy z Ukrajiny
28. 4. 2010 15:11
Midla moc děkuji, já to fakt nevěděla
28. 4. 2010 15:09
st.l = stolovaja ložka/ polévková lžíce
pepř je jasný a pak
náplň: ....
pepř je jasný a pak
náplň: ....
28. 4. 2010 15:04
mariya, zdravím tě na Topreceptech, vítej mezi námi. No, to bude fuška si to trochu popřekládat, ale nějak si poradíme. Tak zatím, kdybys mohla, můžeš mi malinko vysvětlit, co je to "2-3st.l.sul,pepr.napln:" Z toho moc chytrá nejsem a pokud někdo ví, moc prosím, dejte to nějak do řeči české
28. 4. 2010 14:52
Vitej na topkach Mariya, recept zni zajimave, my mame mlete maso radi, tak vyzkousim
28. 4. 2010 14:10
já dávám do brambor ještě trochu majoránky a drc.kmínu a místo mletého masa dávám naložené kuřecí maso a vynikající je to i s nivoujinak dávám bodík
28. 4. 2010 14:08
Mariyja, vítám tě mezi náma a přeji ti, aby se ti tady u nás na Topkách líbilo a byla jsi spokojená
Vidím, že pocházíš z některé části Ruska, asi Ukrajina a že budeš mít s češtinou trochu problém, ale neboj my to tady nějak přečteme a budeme tě tolerovat Za bramborák ti dávám boda
Vidím, že pocházíš z některé části Ruska, asi Ukrajina a že budeš mít s češtinou trochu problém, ale neboj my to tady nějak přečteme a budeme tě tolerovat Za bramborák ti dávám boda
28. 4. 2010 13:58
škoda,že nejsou fotky,ale jinak bodík...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 9 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ukrajinske recepty ukrajinská jídla ukrajinské jídlo ukrajinská kuchařka ukrajinske jidla recepty z ukrajiny ukrajinské placky ukrajinský dort ukrajinská jídla recepty ukrajinská jídla-recepty bramboráky recepty ukrajinske ukrajinský bramborový salát ukrajinske moucniky rusky bramborák ruské bramboráky ukrahinske jidlo ukrajinské brambráky ukrajinsky jidla naucit se ukrajinsky
Suroviny: brambory, cibule, česnek, vejce, mouka, sůl, pepř mletý, maso mleté, sůl, pepř mletý
Ukrajinské bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Ww
28 názorů