Ukrajinská štika

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Ryby 17 názorů

Suroviny

6 porcí štiky
3 veliké brambory
1 střední plechovka sterilovaných žampiónů
2 velké cibule
3 vejce
4 lžíce hladké mouky
150 g másla
5 lžic oleje
sůl
pepř
15 dkg anglické slaniny
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce - nerozvařit!

  2. Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.

  3. Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.

  4. Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až je slanina i brambory pěkně do křupava opečené.

Poznámka

Základ receptu jsem našla na internetu a upravila jsem si ho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ukrajinská štika

Předchozí 1 2

Tématické fráze: štika recept štika recepty recept na štiku recepty na štiku recept štika recept na štiku top recepty štika recepty štika štika v troubě recept na štiku v troubě recepty ze štiky recept na štiku v troubě. stika na grilu recept štika na grilu top recepty štika jak na štiku jak upect stiku stika-recept ukrajinská slanina stikarecept